Snabb middag med enkla maträtter. 5 Tips som fungerar.

En snabb middag kan vara skillnaden mellan en kväll i köket och en kväll tillsammans med barnen. Hos Matkasse.se strävar vi efter att ge svenskar en bättre balans mellan jobb och familjeliv och vi har därför sammanställt våra FEM bästa tips för hur du skapar mer tid i vardagen – genom att minska tiden i köket.

Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Snabbt eller enkelt – varför inte båda?

Undantaget om man är mästerkocken själv så innebär många gånger en snabb middag också att kvällsmaten ska vara enkel att laga. Detta ter sig i form av kortare inköpslistor, enklare ingredienser att förbereda och minsta möjliga tid vid köksbänken. 

Snabbt betyder dock inte för den sakens skull snabbmat och för den som fortsatt vill hålla kosten på den nyttiga sidan finns det fortfarande gott om alternativ som inte heter pizza, varma mackor eller hämtmat hos något av våra mest kända gatukök. 

Ugnen är din vän – snabb middag och tid till annat medan middagen tillagas

Är man något företagsam kan middagen många gånger stå på bordet redan när man kommer hem – förutsatt att någon annan finns på plats och kan hjälpa till. Är barnen gamla nog att hjälpa till lite i köket går det enkelt att förbereda en lasagne, gratäng eller helstekt kyckling i en panna, kvällen innan. När det sen nalkas middagsstund är det bara att sätta på ugnen och in med maten på en timer – sen sköter sig resten av sig själv.

Det är såklart inte bara gratänger och ostfylld pasta som ger dig och din familj en snabb middag utan på listan av enkla maträtter hittar vi även saker som fläskpannkaka i ugn, bakad rotselleri med torsk, ugnsbakad falukorv och mycket, mycket mer.

Här är några av våra allra bästa recept för ugnsbakning “på distans”: 

En snabb middag genom det asiatiska köket ger dig enkla måltider, alla dagar i veckan

Snabbare får man leta efter – med en Wok ställer du enkelt middagen på bordet på bara några minuter

Nudlar, Wok och Stir-fries – snabb middag med inspiration från orienten

När det kommer till effektivitet i köket går det knappast att hitta någon med bättre erfarenhet än våra vänner i öst. Här lagas en stor del av de inhemska måltiderna över hög värme och under kraftig omrörning kommer ingredienser och smaker tillsammans för att skapa underbara och enkla måltider på bara några sekunder. 

Vare sig du väljer ett paket glasnudlar, ris, kyckling, kött eller fisk så behövs det ofta bara en några tillägg av grönsaker och väl utvalda såser för att sätta en fantastisk måltid på bordet. 

Det bästa med en stir-fry är att du många gånger kan förbereda en stor del av ingredienserna kvällen innan (eller i värsta fall köpa på dig en påse frysta grönsaker) och sen på bara några minuter slänga ihop en snabb middag direkt när du kommer innanför dörren. På så vis kan du på egen hand – och väldigt snabbt – slänga ihop recept som asiatisk fläskwok, wok med koriander och lime och wok med nötkött, kål, morot och ingefära

Kolla även in våra andra asien-inspirerade recept nedan – eller varför inte kika in på vår pasta-sida och se vad italienarna har att erbjuda?

Slowcooker – ett långsammare alternativ för en snabb middag

Har du aldrig hört talas om en slowcooker kan det verka motsägelsefullt att denna skulle kunna användas för att laga en snabb middag åt din familj – men låt oss förklara! Det är mycket riktigt att konceptet kring en slowcooker bygger på att man tillagar maten långsamt, men det fina med den är att den sköter jobbet på egen hand. 

Tack vare sin elektriska formfaktor och möjligheten till timers och temperaturinställningar kan du nämligen fylla din slow-cooker på morgonen, innan du går till jobbet och sen låta den stå hela dagen medan din middag blir redo för kvällsmaten efter du kommit hem. På så vis tar visserligen din “snabba” middag hela dagen att tillagas – men när du kommer hem kan du istället fokusera på disken och att lägga upp fötterna framför tvn efteråt!

En slow-cooker fungerar bäst med grytor, soppor och andra vätskefyllda maträtter som enkelt kan sköta sig själv hela dagen. Nedan hittar du några av våra favoriter som passar bäst i dessa situationer: 

Matkasse – snabb middag med minsta möjliga ansträngning

Är du ute efter enkla maträtter som tar väldigt lite av din dyrbara tid med familj och vänner så är en matkasse ett enastående alternativ som med säkerhet kommer ge dig mer utrymme för detta. 

Med en matkasse får du möjligheten att välja bland färdigkomponerade menyer, recept och enkla maträtter som sen levereras hem till dig, förberedda och redo att ställas på bordet inom bara några minuter. De flesta recept du hittar kräver endast så lite som 15–20 min för att sätta ihop och är du någonsin sugen på något lite mer avancerat, kan du enkelt välja till ett som ger dig mer tid i köket – kanske tillsammans med din partner eller barnen. 

När du beställer en matkasse får du samtliga ingredienser uppmätta för recepten som inkluderas och behöver i regel aldrig tänka på mer än att ha någon form av stekfett, salt och peppar hemma i skafferiet. Istället kan du fokusera på att njuta av en snabb middag, följt av det som du hellre vill göra och hjälpa barnen till fotbollsträning, kolla hockey med grabbarna, eller gå på yoga med tjejkompisarna. 

Kolla in alla våra matkasseerbjudanden och prova på ett liv med enkla maträtter och snabb middag – varje kväll!

Recept för snabba middagar

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Snabb middag med enkla maträtter. 5 Tips som fungerar.
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder