Matkasse Presentkort

Contents

400 - 1500kr

3-4

4-6

Ge bort ett presentkort på matkasse

Funderar du på att ge bort ett presentkort på en matkasse? Bra idé! För vare sig man är en småbarnsförälder med stressig vardag, student, pensionär, eller hemmakock, så finns det en matkasse som passar i princip alla hushåll.

Hur det hela började

Det primära syftet med en färdig matkasse var att underlätta vardagen för stressade familjer. Det som började med ett fåtal leverantörer på marknaden har över tid växt sig större till vad som idag är ett enormt utbud av matkasseleverantörer – med en rad varierande koncept.

Vad som dessutom ändrats med tiden är vårt förhållningssätt till mat och det finns idag ett mycket större intresse kring maten vi lagar och äter. Utbudet av matvaror är större, nya matkulturer inspirerar med sina smaker och kryddor och inte minst så värderar vi mat som producerats på ett hållbart sätt för vår miljö.

En matkasse kan uppfylla alla dessa önskemål – och lite till!

Ge bort tid med presentkort på matkasse

Att ge bort en matkasse är förmodligen en ännu större överraskning än väntat och ger dessutom mottagaren möjligheten att skapa nya vanor och rutiner för sin matlagning och veckohandel. Ett presentkort på matkasse är därför likvärdig med att skänka tid – något som vi nog alla kan vara överens om är viktigare än allt annat.

Kikar man lite närmare på de matkassar som är anpassade för familjen, så finns det även där ett stort utbud av leverantörer att välja mellan. Är dessutom någon i familjen laktos- eller glutenintolerant så finns det även anpassade matkassar för detta. I dessa fall sparar din familj ytterligare med tid eftersom man slipper leta runt efter specialprodukter i affären.

Olika typer av presentkort på matkassar

Det finns idag ett stort utbud av matkassar med olika teman och koncept. Några av varianterna på marknaden kommer med i princip färdiglagade rätter och behöver därför många gånger endast värmas upp innan de kan ställas på bordet. Detta görs för kunna minska tiden som du behöver spendera i köket och samma goda smaker som skulle skapats under en längre tid i köket, blir nu redo på bara några minuter.

Denna typ av matkasse tilltalar inte bara personer med stressig vardag eller småbarnsfamiljer utan är även lämplig för till exempel äldre personer som inte längre har möjligheten att laga mat själva, men som fortsatt uppskattar vällagad och god mat.

Nedan följer några exempel på olika matkasse-varianter:

Lite om matsvinn och hur man undviker det med en matkasse

Svenska hushåll kastar i dagsläget bort enorma mängder av mat och dryck – hela 26 kg per person och år, vilket motsvarar ca 3% av de totala utsläppen av växthusgaser i Sverige (Naturvårdsverket).

Många gånger tror man sig inte kunna göra någonting åt detta själv utan man förlitar sig istället på att förbättringar sker på högre nivå i samhället. Det är dock kanske dags att tänka om där och försöka se vad mer som kan göras för ett bättre och mer hållbart sätt att leva och handla på – inte minst för våra barn.

Läser man vidare på Naturvårdsverkets hemsida så menar de att en av anledningarna till att matsvinnet är ett så stort problem är på grund av att många av oss helt enkelt inte har tid att engagera sig i matlagningen längre. Det blir till exempel allt svårare att få tid till planering av inköp och då blir det lätt att man handlar för mycket, eller gör ett smart klipp på varor med kort datum som sedan aldrig blir använt och istället hamnar i soptunnan.

Här kan vi direkt se ytterligare en stor fördel med en färdigplanerad matkasse – det blir inget eller åtminstone väldigt lite matsvinn!

Sammantaget kan man då alltså konstatera att en matkasse faktiskt är mer än bara matvaror och recept för veckans middagar. Den ger också familjer möjligheten att spara tid, samtidigt som de gör en insats för miljön genom att bidra till minskat matsvinn och äter välplanerade middagar med god och näringsriktig mat.

Varför ge bort ett presentkort på matkasse?

Att köpa julklappar och presenter till barn är inga större problem eftersom de för det mesta skrivit meterlånga önskelistor och vet precis vad de önskar sig. På samma vis är det enkelt att komma på julklappar och presenter till tonåringar. I dessa fall kan vi helt glömma bort de mer fantasifulla presenterna och helt enkelt bara stoppa kontanter eller presentkort i ett kuvert.

För de ”lite äldre barnen” är det dock ofta betydligt svårare att komma på presentidéer. Detta är speciellt sant när det kommer till personer som är ”mitt i livet”, med barn, familj och karriär. För dessa personer gäller det att komma på presenter och julklappar som både fyller en funktion i vardagen men som samtidigt är lite roliga.

Under de senaste åren har utbudet av företag som erbjuder färdiga matkassar fullständigt exploderat. Det som började med några äventyrliga entreprenörer har med tiden växt sig större till vad som idag är den blomstrande matkassemarknaden.

Det är därför allt fler och fler familjer och hushåll som upptäcker fördelarna med matkassar och hur de kan hjälpa dem i deras vardag. Anledningen är solklar. När färdiga matkassar levereras hem till dörren, underlättar det i vardagen för familjer ”mitt i livet”.

Så om du känner någon med behov av andrum i vardagen – varför inte ge bort presentkort på matkasse?

Presentkort på matkasse – presenten som fortsätter att ge

Med ett presentkort på matkasse kan mottagaren själv bestämma vilken typ av matkasse han eller hon vill prova på och kan sedan njuta av sin extra frihet i flera veckor framöver. Matkassen är presenten som fortsätter att ge.

När du ger bort ett presentkort på matkasse kan du antingen välja att ge det med valfritt belopp eller ett fast som täcker ett specifikt antal leveranser. Väljer du ett större belopp kan mottagaren ta del av flera leveranser.

Värt att notera är att presentkortet även gäller för ”prova på-kassar”. När mottagaren fått sitt presentkort bestämmer han eller hon själv hur presentkortet ska användas och när de vill att leveranserna sker. Innan du beställer ett presentkort för matkasse så var noga och kontrollera att mottagaren först bor inom företagets leveransområde.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Presentkort Matkasse
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder