Valbara veckomenyer

Välj middagar bland olika recept

Att smaker varierar från person till person är väl känt och det beror på vårt smaksinne och vår förmåga att uppfatta olika ämnen och innehåll som kommer i kontakt med våra smaklökar. Smaklökarna samverkar både med vårt luktsinne och känselsinne, och allt som allt, ger det vår totala smakupplevelse. Att vi alla uppfattar mat och smak olika är därmed i det närmaste en självklarhet.

Med de flesta matkassar följer dock en färdig veckomeny till familjen och det kanske inte är så att alla veckans middagar faller väl i smaken hos samtliga runt bordet. En matkasse är ju till för att underlätta vardagsbestyren och att då istället behöva laga en alternativmiddag ingår inte i den grundtanken. Då finns det en lösning för det; nämligen en matkasse med valbara veckomenyer med ett stort antal recept att välja mellan. Flera leverantörer erbjuder nu den möjligheten till att själv sammanställa sin veckomeny till sin matkasse, där recepten är precis lika väl beräknade, både näringsmässigt och storleksmässigt, som i en förberedd matkasse.

Fördelar med valbara veckomenyer i en matkasse

  • Full frihet av veckans middagar rättat efter familjen
  • Anpassa antalet dagar – tre till fem dagar
  • Variation med många olika recept
  • Styr recept efter tidsåtgång: t.ex. snabblagat under hektiska dagar
  • Nya smaker och idéer
  • Skapa sina egna veckoteman; t.ex. fler vegetariska middagar, asiatiska middagsveckor m.m.
  • Alla ingredienser är lika smidigt ihop-plockat och levererat i matkassen

Hur väljer man recepten?

Gemensamt för att kunna välja sin egen matkasse är att man behöver vara inloggad eller ha skapat ett konto hos respektive leverantör för att få tillgång för att välja mellan de olika recepten. Väl där, erbjuds ett stort urval av middagsrecept tillsammans med att mer flexibelt kunna beställa antalet portioner. Det betyder att några av leverantörerna kan erbjuda matkassar för stora hushåll.

Med valbara recept till sin matkasse får men de middagar som man själv helst önskar och samtidigt samma bekväma och praktiska service med att få väl planerade middagar levererat direkt hem till dörren. Övriga basvaror och ingredienser som behövs kompletteras med, får man information i god tid om vilka dessa är och hos flera leverantörer går det enkelt att tilläggshandla till sin matkasse. Allt för att göra vardagen så enkel och smidig som möjligt.

Flexibel matkasse ger varierade priser

För en egenkomponerad matkasse finns det inget ”standardpris” angivet, av förklarliga skäl. Här kommer kanske nackdelen med att köpa en flexibel kasse, som betyder att det inte går att göra samordnade inköp på samma sätt som med de förberedda kassarna. När leverantörerna köper in råvaror av en och samma sort, är det också enklare att få mängdrabatter som kan hålla portionspriset nere. En annan stor fördel med en färdigplanerad matkasse, är att det är ofta är duktiga dietister som gör menyerna och de tänker inta bara gott och näringsriktigt, utan också på att inkludera säsongsbundna varor i menyerna.