Sätt ugnen på 225°. Spetskål (ugnsform 20 x 30 cm)
Dela 1 spetskål (600 g) i 8 klyftor. Lägg i formen, ringla över 1 msk olivolja och ½ tsk salt och baka mitt i ugnen ca 15 min.
Koka 1 fp fullkornsbulgur (250 g) enligt anvisningarna på förpackningen.
Grönsaker + sås (traktörpanna): Hacka 100 g gul lök (1–2 st). Skär 1 zucchini i 1 cm stora tärningar och strimla 1 fp ostronskivling (200 g). Hetta upp pannan med 1 msk olivolja. Stek grönsakerna och 2 pressade vitlöksklyftor på hög värme ca 5 min, tills vattnet kokat bort
.
Tillsätt 2 ½ dl havregrädde, 1 fp sköljda kokta linser (400 g), finrivet skal och saften från ½ citron, ½ tsk salt och låt koka upp.
Häll såsen över kålen i formen och toppa med ½ fp solroskärnor (50 g) och 50 g riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen i 15 min, tills täcket är gyllenbrunt.
Tomatsallad (skål): Halvera 1 fp körsbärskvisttomater (500 g). Hacka 50 g rödlök (½–1 st) och 1 fp persilja (20 g). Blanda med 1 msk olivolja, saften från ½ citron och 2 krm salt i skålen. Klart att servera!
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan