1 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer)
1/2 tsk salt
1 ml grovmalen svartpeppar
50 g smör i bitar
Kall sås
3 dl gräddfil
2 tsk torkad dragon
1 ml grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200˚C.
Kyckling: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Krydda kycklingen med svartpeppar, salt och citronskal.
Spetskål: Lägg citronhalvorna och kålen i en ugnsform, krydda med salt och svartpeppar. Lägg smöret runt om formen. Baka i mitten av ugnen i ca 25 min.
Stek kycklingen på hög värme i olja i cirka 3 min per sida.
Lägg den stekta kycklingen i formen och låt gå klart tillsammans med kålen, cirka 15 min.
Sås: Blanda alla ingredienserna till den kalla såsen i en liten skål.
Servera kycklingen tillsammans med den ugnsbakade kålen, sås och citron.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan