Hem » Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök
Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök - Recept från matkasse.se
30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök recept
Receptet kommer från
ICA .
Du behöver: 1 msk ättika (12 %) 1 msk strösocker 3 msk vatten 1 rödlök 2 port rotfruktsgratäng (färdig, färsk i förpackning) 15 blandade pepparkorn (t ex. rosé-, grön-, och svartpeppar) ca 300 g rostas salt 1 msk smör 250 g babyplommontomater 1 hjärtsallad Gör så här: Sätt ugnen på 225°C. Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva löken och vänd ner i den varma lagen. Låt svalna. Häll upp gratängen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter. Krossa pepparkornen och gnugga in dem i köttet. Salta. Stek i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Dela tomaterna och skär salladen i bitar. Häll av lagen från rödlöken. Blanda löken med tomaterna och salladen. Salta och peppra. Servera köttet med gratängen och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips