Jordnötsbiffar (bunke + mixerstav + fat): Grovriv 150 g morötter (1–2 st). Blanda morötterna med 1 fp jordnötter (175 g), 1 fp cashewnötter (100 g), 1 fp sköljda vita bönor (400 g), 1 ägg, ½ dl majs-stärkelse, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 tsk chilipulver i bunken. Mixa till en grynig smet. Forma 8 biffar, lägg på fatet.
Kokosris (kastrull + lock): Tillsätt 1 fp basmatris (250 g), 1 pressad vitlöksklyfta, 1 burk kokosmjölk (400 ml), 2 dl vatten och 1 tsk salt i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme under lock i ca 15 min.
Syrlig rödkål (bunke): Strimla 1 bit rödkål (400 g), gärna med hjälp av en osthyvel, lägg i bunken och massera med 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk olivolja, 1 tsk ingefära och 2 krm salt i 1–2 min.
Jordnötsbiffar (stekpanna): Hetta upp 3 msk neutral olja i pannan, stek biffarna ca 2 min/sida på medelvärme i två omgångar. Lägg tillbaka på fatet.
Ingefärsyoghurt (skål): Finriv 1 bit ingefära till ca 2 msk riven, blanda med 2 dl turkisk yoghurt, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Grönsaker: Halvera 1 fp sockerärtor (150 g) och 1 fp physalis, vänd ner i bunken med rödkål.
Servera jordnötsbiffarna med kokosriset, den syrliga rödkålen, såsen och grönsakerna.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan