Biffar; Lägg ca 500 g nötfärs i en bunke. Tillsätt limeblad (smulad eller mortlad), 1 msk tomatpuré, 1 msk vatten, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 krm chiliflakes och 1 tsk salt.
Koka 1 frp bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Limeyoghurt; Lägg 2 dl matyoghurt i en liten skål. Blanda ner finrivet skal av en lime och 2 krm salt.
Nektarinsallad; Skär ca 500 g nektariner i tunna klyftor och finhacka 1/2 rödlök. Grovhacka 1/2 gurka basilika. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner pressad saft av den använda limen, 1 msk olivolja och 2 tsk vitvinsvinäger. Smaka av med salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme 4-5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera limbladkryddade färsbiffar med bulgur, nektarinsallad och limeyoghurt.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan