Matkassar med LCHF-kost

789-1479kr

5

2-6

LCHF matkasse

LCHF – eller Low Carb, High Fat – är en diet/kosthållning som avser att kontrollera blodsockret samt assistera med viktnedgång genom en ketogenisk effekt. Dieten bygger på idén att om man äter mycket fett och proteiner, samtidigt som man skär ner ordentligt på kolhydraterna, kan man hålla sig mätt länge och därmed lättare gå ner i vikt.

Det finns viss forskning med resultat som pekar på att LCHF-dieten har stora fördelar när det kommer till viktminskning och att man under en period kan uppnå fantastiska resultat genom att använda dieten för fettförbränning.

Som motpol till detta publicerades det dock i september 2018 en stor studie i den ansedda medicinska tidskriften The Lancet. Studien omfattande ca 15,000 personer och visade att över en tid på 25 år så ledde extrema dieter, där individer antingen begränsade eller överkonsumerade kolhydrater, till kortare livslängd.

Utöver det så finns det sen också frågetecken gällande hur ett högt intag av fett påverkar kroppen på lång sikt.

Fördelar med att inhandla en färdig LCHF matkasse

  • Enklare att äta enligt dieten
  • Noga uppmätta ingredienser av fett, protein och kolhydrater
  • Alla måltider planerade och inhandlade
  • Hjälpmedel för viktminskning

Låt en LCHF matkasse guida din viktnedgång

Metoden ses av många som en diet med vilken man får äta vad man vill, bara det finns mycket fett på tallriken. Det är inte helt korrekt och det finns fortfarande ett antal riktlinjer man måste förhålla sig till för att kroppen ska förbli ketogenisk. Vad som dock är praktiskt är att man med en LCHF-matkasse inte behöver väga maten själv eller gissa sig till hur ens middagstallrik ska se ut för att uppnå de mål man har.

Matkassen innehåller istället normalt matvaror och recept för fyra middagar, för 2–6 personer. Eftersom leverans sker på söndagar eller måndagar är middagsplaneringen till stor del redan klar när veckan börjar och det enda man behöver göra själv är att kompletteringshandla några ingredienser och sedan såklart laga maten själv.

Sen är såklart middagarna bara en av dagens alla måltider och ska du följa en diet som LCHF kommer det alltså fortsatt att krävas ansträngning och disciplin för de övriga målen. Då kan det vara bra med lite inspiration och möjligheten att se hur du ska mata dig själv under resten av dagen.

Recepten i din LCHF matkasse

En middag från en LCHF-matkasse är oftast i grunden kött, fisk eller fågel som tillagas med rikliga och nyttiga fetter i till exempel i såser och grytor. Kolhydraterna kommer i regel från grönsaker och rotfrukter och hålls fortsatt på en minimal nivå för att se till så din kropp förblir en fettförbränningsmaskin!

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
LCHF
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder