Auberginegratäng med kålrabbisallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Auberginegratäng med kålrabbisallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Gratänger
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • 1 mozzarella
  • 1 påse mixsallad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 förp linser
  • 1 st kålrabbi
  • 1 st bananschalottenlök
  • salt
  • olivolja
  • honung
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • rödvinsvinäger

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Tomatsås: finhacka 1 gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull någon minut. Tillsätt 2 vitlöksklyftor (pressade), 2 burkar konserverade körsbärstomater, 1 förp linser (sköljda och avrunna), 2 dl vatten, 1 msk honung, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt sjuda 10-12 min.
  3. Skiva 1 aubergine tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ringla över lite olivolja och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 8-10 min, eller tills auberginen är rostad.
  5. Grovriv 1 mozzarella. Blanda i en skål med 1 1/2 dl ströbröd, 2 msk olivolja och 1/2 tsk salt.
  6. Lägg hälften av ströbrödsblandningen i botten av en smord pajform. Häll på hälften av tomatsåsen och fördela all aubergine över. Bred på resten av tomatsåsen och resterande ströbrödsblandning.
  7. Gratinera auberginegratängen mitt i ugnen 10-12 min.
  8. Sallad: skala och strimla 1 kålrabbi. Finhacka 1 bananschalottenlök. Blanda i en salladsskål med 1 påse mixsallad (sköljd), 2 msk sesamfrön, 1/2 msk rödvinsvinäger och lite olivolja.
  9. Servera auberginegratäng med kålrabbisallad.
509 kcal/port
middagstips - matkasse.se
middagstips