Auberginegratäng med kålrabbisallad - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Auberginegratäng med kålrabbisallad
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 st aubergine
- 1 st gul lök
- 2 burkar konserverade körsbärstomater
- 1 mozzarella
- 1 påse mixsallad
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk sesamfrön
- 1 förp linser
- 1 st kålrabbi
- 1 st bananschalottenlök
- salt
- olivolja
- honung
- svartpeppar
- ströbröd
- rödvinsvinäger
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Tomatsås: finhacka 1 gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull någon minut. Tillsätt 2 vitlöksklyftor (pressade), 2 burkar konserverade körsbärstomater, 1 förp linser (sköljda och avrunna), 2 dl vatten, 1 msk honung, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt sjuda 10-12 min.
- Skiva 1 aubergine tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Ringla över lite olivolja och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 8-10 min, eller tills auberginen är rostad.
- Grovriv 1 mozzarella. Blanda i en skål med 1 1/2 dl ströbröd, 2 msk olivolja och 1/2 tsk salt.
- Lägg hälften av ströbrödsblandningen i botten av en smord pajform. Häll på hälften av tomatsåsen och fördela all aubergine över. Bred på resten av tomatsåsen och resterande ströbrödsblandning.
- Gratinera auberginegratängen mitt i ugnen 10-12 min.
- Sallad: skala och strimla 1 kålrabbi. Finhacka 1 bananschalottenlök. Blanda i en salladsskål med 1 påse mixsallad (sköljd), 2 msk sesamfrön, 1/2 msk rödvinsvinäger och lite olivolja.
- Servera auberginegratäng med kålrabbisallad.
509 kcal/port
middagstips - matkasse.se
middagstips