Auberginegratäng med kålrabbisallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Auberginegratäng med kålrabbisallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Gratänger
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • 1 mozzarella
  • 1 påse mixsallad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 förp linser
  • 1 st kålrabbi
  • 1 st bananschalottenlök
  • salt
  • olivolja
  • honung
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • rödvinsvinäger

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Tomatsås: finhacka 1 gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull någon minut. Tillsätt 2 vitlöksklyftor (pressade), 2 burkar konserverade körsbärstomater, 1 förp linser (sköljda och avrunna), 2 dl vatten, 1 msk honung, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt sjuda 10-12 min.
  3. Skiva 1 aubergine tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ringla över lite olivolja och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 8-10 min, eller tills auberginen är rostad.
  5. Grovriv 1 mozzarella. Blanda i en skål med 1 1/2 dl ströbröd, 2 msk olivolja och 1/2 tsk salt.
  6. Lägg hälften av ströbrödsblandningen i botten av en smord pajform. Häll på hälften av tomatsåsen och fördela all aubergine över. Bred på resten av tomatsåsen och resterande ströbrödsblandning.
  7. Gratinera auberginegratängen mitt i ugnen 10-12 min.
  8. Sallad: skala och strimla 1 kålrabbi. Finhacka 1 bananschalottenlök. Blanda i en salladsskål med 1 påse mixsallad (sköljd), 2 msk sesamfrön, 1/2 msk rödvinsvinäger och lite olivolja.
  9. Servera auberginegratäng med kålrabbisallad.
509 kcal/port
middagstips - matkasse.se
middagstips