Tomatsås: finhacka 1 gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull någon minut. Tillsätt 2 vitlöksklyftor (pressade), 2 burkar konserverade körsbärstomater, 1 förp linser (sköljda och avrunna), 2 dl vatten, 1 msk honung, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt sjuda 10-12 min.
Skiva 1 aubergine tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över lite olivolja och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 8-10 min, eller tills auberginen är rostad.
Grovriv 1 mozzarella. Blanda i en skål med 1 1/2 dl ströbröd, 2 msk olivolja och 1/2 tsk salt.
Lägg hälften av ströbrödsblandningen i botten av en smord pajform. Häll på hälften av tomatsåsen och fördela all aubergine över. Bred på resten av tomatsåsen och resterande ströbrödsblandning.
Gratinera auberginegratängen mitt i ugnen 10-12 min.
Sallad: skala och strimla 1 kålrabbi. Finhacka 1 bananschalottenlök. Blanda i en salladsskål med 1 påse mixsallad (sköljd), 2 msk sesamfrön, 1/2 msk rödvinsvinäger och lite olivolja.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1549 kr på 6 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension