Bakad rotselleri med lättrimmad torsk - Recept från matkasse.se

50
2
Svårighetsgrad: Medel
Bakad rotselleri med lättrimmad torsk

Bakad rotselleri med lättrimmadtorsk och äggcreme – detta är en vardagsmiddag som heter duga och receptet passar mycket väl in till en bättre bjudmiddag också. Genom att lättrimma torsken får man både en fin sälta och bra konsistens. Äggcremen till blir som pricken över ”i:et”.
Ett recept med full pott på smakpoängen.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
snabba-sommarkassen

Snabba Sommarkassen

- Snabba och enkla middagar med hög kvalité!
Rabattkod: matkasse.se

Du behöver:

  • 450 g potatis
  • 1 bit rotselleri
  • 300 g torskfilé
  • 2 st ägg
  • 1/2 förp svartkål
  • 25 g hackade hasselnötter
  • olivolja
  • 5 dl vatten
  • 20 g smör
  • ca 2,5 msk salt (totalt)
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft ) eller 225°C (vanlig).
  2. Skala rotsellerin och lägg i en ugnsform. Ringla på lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 35-45 min, tills rotsellerin är mjuk.
  3. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  4. Lättrimmad torsk: Blanda vatten och salt i en rymlig bunke, vispa så att saltet löser sig. Skär torskfilè i 2 portionsbitar och lägg ner i lagen. Låt ligga 12-15 min.
  5. Äggcrème: Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 6 min. Häll av och spola kallt. Skala äggen och lägg i en mixerbunke. Smält smöret i en kastrull eller i microvågsugnen eller se tips). Tillsätt smält smör, salt och nymald svartpeppar till mixerbunken. Mixa till en slät crème med stavmixer.
  6. Häll bort rimlagen från torsken och låt fiskbitarna rinna av på ett hushållspapper. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek torsken 2-3 min per sida.
  7. Strimla svartkålen. Stek i en stekpanna med smör tillsammans med hasselnötter 1-2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  8. Skär bakad rotselleri i skivor. Servera med lättrimmad torsk, hasselnötstekt svartkål, potatis och äggcrème.
Tips! Bryn gärna smöret till äggcremen.
middagstips - matkasse.se
middagstips