Bakad rotselleri med lättrimmad torsk - Recept från matkasse.se
50
2
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Bakad rotselleri med lättrimmad torsk
Bakad rotselleri med lättrimmadtorsk och äggcreme – detta är en vardagsmiddag som heter duga och receptet passar mycket väl in till en bättre bjudmiddag också. Genom att lättrimma torsken får man både en fin sälta och bra konsistens. Äggcremen till blir som pricken över ”i:et”.
Ett recept med full pott på smakpoängen.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 450 g potatis
- 1 bit rotselleri
- 300 g torskfilé
- 2 st ägg
- 1/2 förp svartkål
- 25 g hackade hasselnötter
- olivolja
- 5 dl vatten
- 20 g smör
- ca 2,5 msk salt (totalt)
- svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°C (varmluft ) eller 225°C
(vanlig).
- Skala rotsellerin och lägg i en ugnsform.
Ringla på lite olivolja och krydda med salt och
nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 35-45
min, tills rotsellerin är mjuk.
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Lättrimmad torsk: Blanda vatten och salt i en
rymlig bunke, vispa så att saltet löser sig. Skär
torskfilè i 2 portionsbitar och lägg ner i lagen.
Låt ligga 12-15 min.
- Äggcrème: Koka upp vatten i en liten kastrull.
Lägg ner äggen och låt koka 6 min. Häll av och
spola kallt. Skala äggen och lägg i en
mixerbunke. Smält smöret i en kastrull eller i
microvågsugnen eller se tips). Tillsätt smält
smör, salt och nymald svartpeppar till
mixerbunken. Mixa till en slät crème med
stavmixer.
- Häll bort rimlagen från torsken och låt
fiskbitarna rinna av på ett hushållspapper.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek
torsken 2-3 min per sida.
- Strimla svartkålen. Stek i en stekpanna med
smör tillsammans med hasselnötter 1-2 min.
Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Skär bakad rotselleri i skivor. Servera med
lättrimmad torsk, hasselnötstekt svartkål,
potatis och äggcrème.
Tips! Bryn gärna smöret till äggcremen.
middagstips - matkasse.se
middagstips