Biff à la Lindström på kalkon med rostade potatis - Recept från matkasse.se

2
Svårighetsgrad: Enkel
Biff à la Lindström på kalkon med rostade potatis

Biff à la Lindström på kalkonfärs är bara ett måste recept att laga – en klassiker! Härligt goda biffar med rödbetor och kapris som tillsammans med goda men ändå lättlagade tillbehör blir en väldigt lyxig vardagsmiddag. Receptet kan verka långt men eftersom flera av ingredienserna är samma som tillagas olika så tar det inte så lång tid.
Ett recept som fick högsta betyg runt middagsbordet.

Fina ingredienser och receptet kommer från Linas Matkasse Flexitariska variant med välja själv möjlighet.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Biffar
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

    Lökrostad potatis
  • 450 g potatis
  • 1 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Timjansmör
  • 20 g smör
  • ½ klyfta vitlök
  • ½ tsk torkad timjan
  • ¾ krm salt
  • Biff à la Lindström
  • ¼ förp kokt rödbeta
  • ½ burk kapris
  • 2 ½ msk ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • Balsamicokokta rödbetor
  • 1 ½ tsk vetemjöl
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk socker
  • ½ tärning kycklingbuljong
  • ¾ förp kokt rödbeta
  • 1 påse spenat

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Lökrostad potatis: Klyfta potatis, rödlök och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 18-20 min. Tillsätt löken och rosta allt ytterligare 5-7 min.
  3. Timjansmör: Mosa ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
  4. Biff à la Lindström: Skär kokta rödbetor i små tärningar. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med smör 1-2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 7-9 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till punkt 5.
  5. Balsamicobräserade rödbetor:
  6. Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong, låt sjuda 2-3 min. Vänd ner de kokta rödbetorna och spenat, sjud ytterligare 1 min.
  7. Servera kalkonfärsbiffar med lökrostad potatis, balsamicobräserade rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.
middagstips - matkasse.se
middagstips