Bigolipasta med snabba köttbullar - Recept från matkasse.se
30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Bigolipasta med snabba köttbullar
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 paket salsiccia-korv (2 st)
- 1 knippe svartkål (i 1-2 cm tjocka strimlor)
- 1 ask körsbärsplommontomater (halverade)
- 1 lök (i tunna klyftor)
- 1-2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
- 1 paket bigoli-pasta
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- parmesanost
Gör så här:
- Koka upp vatten til pasta, gärna i en vattenkokare.
- Skölj och gör i ordning grönsakerna enligt ingredienslistan.
- Hetta upp en stekpanna ordentligt. Tryck ut färsen ur korvarna och forma små köttbullar. Stek dem i olivolja, 1-2 minuter.
- Tillsätt svartkål i stekpannan och låt steka ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt sedan tomater, lök och vitlök, och låt alltsammans steka i 3-4 minuter. Salta och peppra.
- Lägg under tiden pastan i en gryta med stormkokande, saltat vatten och koka den al dente, 3-5 minuter.
- Häll av pastavattnet, låt pastan rinna av och vänd den med grönsaker och köttbullar i stekpannan. Smaka av med salt och peppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips