Bigolipasta med snabba köttbullar - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Bigolipasta med snabba köttbullar

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Korv
Årstiderna
Receptet kommer från Årstiderna.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 paket salsiccia-korv (2 st)
  • 1 knippe svartkål (i 1-2 cm tjocka strimlor)
  • 1 ask körsbärsplommontomater (halverade)
  • 1 lök (i tunna klyftor)
  • 1-2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
  • 1 paket bigoli-pasta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost

Gör så här:

  1. Koka upp vatten til pasta, gärna i en vattenkokare.
  2. Skölj och gör i ordning grönsakerna enligt ingredienslistan.
  3. Hetta upp en stekpanna ordentligt. Tryck ut färsen ur korvarna och forma små köttbullar. Stek dem i olivolja, 1-2 minuter.
  4. Tillsätt svartkål i stekpannan och låt steka ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt sedan tomater, lök och vitlök, och låt alltsammans steka i 3-4 minuter. Salta och peppra.
  5. Lägg under tiden pastan i en gryta med stormkokande, saltat vatten och koka den al dente, 3-5 minuter.
  6. Häll av pastavattnet, låt pastan rinna av och vänd den med grönsaker och köttbullar i stekpannan. Smaka av med salt och peppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips