Bjärekyckling med dijon och dragonsås - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Bjärekyckling med dijon och dragonsås
Bjärekyckling med krämig dijon- och dragonsås. Nästan inget som kan slå potatis med en god sås – så härligt! Bjärekycklingen kommer från en sydsvensk uppfödare som är mån om att skapa så bra förhållande som möjligt, etiskt och med minimal miljöpåverkan.
Enkelt och lättlagat
- med middagar du väljer själv!
Du behöver:
- ca 800 g potatis
- 1 broccoli
- ca 650 g kycklingfilé
- 2 1/2 dl matgrädde
- 1 dl vatten
- 1 1/2 msk dijonsenap
- 1 msk dragon
- 1/2 sololök
- rapsolja
- salt & peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°
- Skala och dela potatisen i mindre klyftor. Dela broccolin i mindre buketter och skiva stammen.
- Lägg potatisen på en plåt, gnid in olja salt och peppar. Sätt potatisen in i ugnen 20-25 minuter, efter 15 minuter kan man lägga på broccolin.
- Dela kycklingen en gång på längden. Bryn runt om i olja, krydda med salt och peppar. Lägg på plåten när det återstår ca 15 minuter. (Kolla kycklingen med termometer som ska gå upp till 72°)
- Rör ihop matgrädde, vatten, dijonsenap, dragon och pressad vitlök. låt koka upp. Red ev. av med maizena, smaka av med salt och peppar.
- Servera de rostade grönsakerna till kycklingen och såsen.
middagstips - matkasse.se
middagstips