Bjärekyckling med dijon och dragonsås - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Bjärekyckling med dijon och dragonsås

Bjärekyckling med krämig dijon- och dragonsås. Nästan inget som kan slå potatis med en god sås – så härligt! Bjärekycklingen kommer från en sydsvensk uppfödare som är mån om att skapa så bra förhållande som möjligt, etiskt och med minimal miljöpåverkan.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Mat och Ro
Receptet kommer från Mat och Ro.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- Skräddarsy dina middagar - välj bland 30 recept!

Du behöver:

  • ca 800 g potatis
  • 1 broccoli
  • ca 650 g kycklingfilé
  • 2 1/2 dl matgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk dragon
  • 1/2 sololök
  • rapsolja
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°
  2. Skala och dela potatisen i mindre klyftor. Dela broccolin i mindre buketter och skiva stammen.
  3. Lägg potatisen på en plåt, gnid in olja salt och peppar. Sätt potatisen in i ugnen 20-25 minuter, efter 15 minuter kan man lägga på broccolin.
  4. Dela kycklingen en gång på längden. Bryn runt om i olja, krydda med salt och peppar. Lägg på plåten när det återstår ca 15 minuter. (Kolla kycklingen med termometer som ska gå upp till 72°)
  5. Rör ihop matgrädde, vatten, dijonsenap, dragon och pressad vitlök. låt koka upp. Red ev. av med maizena, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera de rostade grönsakerna till kycklingen och såsen.
middagstips - matkasse.se
middagstips