Citronkladdkaka med vispad grädde - Recept från matkasse.se

50
8
Svårighetsgrad: Enkel
Citronkladdkaka med vispad grädde

Citronkladdkaka – bland den bästa dessertkakan man kan baka. Frisk, fräsch och syrlig och underbart god i kombination med lös vispad grädde och färska bär. Med några få ingredienser vispar man ihop den goda smeten på 10 minuter.
Den passar lika bra som avslutning efter maten som på buffébordet – helt enkelt en perfekt avslutning efter en god måltid!

Kategorier:

Bakverk
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-barnkasse-2

Barnkasse

Du behöver:

  • 1 tsk + 150 g smör
  • ½ dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 citroner
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Citronkladdkaka (springform ca 20 cm i diameter + kastrull + bunke): Smörj formen med 1 tsk smör och bröa med ½ dl ströbröd.
  3. Smält 150 g smör i kastrullen.
  4. Vispa 2 ägg med 2 ½ dl socker fluffigt i bunken. Rör ner skalet och saften från 2 citroner. Vispa ner det smälta smöret och 1 ½ dl vetemjöl i bunken och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30–35 min.
  5. Vispgrädde (skål): Vispa 2 dl vispgrädde fluffigt i skålen.
  6. Låt kladdkakan svalna och servera med den lättvispade grädden.
middagstips - matkasse.se
middagstips