Citronkladdkaka med vispad grädde - Recept från matkasse.se
50
8
Svårighetsgrad: Enkel
Citronkladdkaka med vispad grädde recept
Citronkladdkaka – bland den bästa dessertkakan man kan baka. Frisk, fräsch och syrlig och underbart god i kombination med lös vispad grädde och färska bär. Med några få ingredienser vispar man ihop den goda smeten på 10 minuter.
Den passar lika bra som avslutning efter maten som på buffébordet – helt enkelt en perfekt avslutning efter en god måltid!
Citronkladdkaka (springform ca 20 cm i diameter + kastrull + bunke): Smörj formen med 1 tsk smör och bröa med ½ dl ströbröd.
Smält 150 g smör i kastrullen.
Vispa 2 ägg med 2 ½ dl socker fluffigt i bunken. Rör ner skalet och
saften från 2 citroner. Vispa ner det smälta smöret och 1 ½ dl vetemjöl i bunken och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30–35 min.
Vispgrädde (skål): Vispa 2 dl vispgrädde fluffigt i skålen.
Låt kladdkakan svalna och servera med den lättvispade grädden.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension