Dijon- och rödbetsbiffar med pepparotskräm - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Dijon- och rödbetsbiffar med pepparotskräm

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 kruka timjan
  • 400 g kokt matvete
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 300 g kokta rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Repa bladen från timjan och blanda med 200 g matvete, ägg, majsstärkelse, dijonsenap, 3/4 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Mixa till en grov smet med stavmixer.
  2. Hacka rödlök. Grovriv rödbetor. Lägg i bunken med resten av matvetet och blanda. Låt svälla i 10 min så blir biffarna lättare att forma.
  3. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och forma smeten till ca 8 biffar.
  4. Stek biffarna på medelhög värme i ca. 4-5 min/sida. Vänd försiktigt.
  5. Skala och riv pepparroten (ca 2 msk). Blanda pepparroten med turkisk yoghurt, honung, 2 krm salt, och 1 krm peppar.
  6. Servera biffarna med pepparrotskrämen och gärna tillsammans med en stor matig sallad.
  7. Tips! Använd gärna färdigkokta rödbetor.
middagstips - matkasse.se
middagstips