Enkel nötfärs och haloumi gryta - Recept från matkasse.se

20
4
Svårighetsgrad: Easy
Enkel nötfärs och haloumi gryta
Enkel nötfärs och haloumi gryta recept

Nötfärs och haloumi gryta är perfekt för de dagar då du inte har mycket tid eller energi att laga mat. Halloumin ger en rik smak till rätten och är super enkel att tillaga. För att få en komplett upplevelse, njut av denna recept med en god bit bröd. Originalrecept är från Taste

Kategorier:

Vardagsmiddag
Färs
Gratänger

"Månadens kasse" från  logga för Hello Fresh

Spara upp till 925 kr!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 500 g mager nötfärs
  • 1 purjolök, endast vita delen, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 350g pastasås
  • 400g burk körsbärstomater i juice
  • 100 g babyspenat
  • 225g paket haloumiost, skuren i 1 cm tjocka skivor
  • 400g Mozzarella, riven
  • Färska basilikablad, för servering
  • knaprigt bröd, för servering

Gör så här:

  1. 1. Sätt värmen på hög.
  2. 2. Hetta upp olja i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt färs. Stek och bryt upp färsen med en träslev, i 5 minuter eller tills den fått färg. Tillsätt purjolök, vitlök och oregano. Stek och rör om, i 3 minuter eller tills purjolöken mjuknar. Tillsätt pastasås, tomater och 1/2 dl vatten. Låt koka upp. Sjud i 2 minuter eller tills blandningen tjocknar något. Rör ner spenat. Ta av från värmen.
  3. 3. Lägg haloumi på färsblandningen. Strö över mozzarella. Grilla i 2 till 3 minuter eller tills osten är gyllene. Strö över basilikablad. Servera med bröd.
middagstips - matkasse.se
middagstips