Falukorv i ugn - Recept från matkasse.se

45
6
Svårighetsgrad: Enkel
Falukorv i ugn

Falukorv – en svensk klassiker som går att variera i nästan det oändliga och betraktas av mig som en ”livräddare” i kylskåpet. Falukorv i ugn är ett gott, lättlagat 80-tals recept som står sig genom tiderna.
Falukorven har anor sedan långt tillbaka i tiden och för att få kallas Falukorv måste den uppfylla vissa krav för sitt innehåll.
Att Falukorv sedan är både billigt och väldigt gott, gör den till en favorit i vardagsköket.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Korv
Husmanskost

Månadens kasse

stora

Originalkassen

Du behöver:

  • 550 g Jägarfalukorv (60% kött)
  • 1/2 dl senap (typ Hultbergs)
  • ostskivor t.ex Port Salut (1 tunn skiva till varje skåra)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2½ dl mjölk
  • 25 g svenskt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  1. Dra av skinnet på korven. Lägg korven i en smord, ugnsfast form.
  2. Skär skåror i korven. Spritsa i senap och lägg i ostskivor i varje skåra. Häll över krossade tomater runt om.
  3. Ugnsbaka i 195° grader (varmluft annars 225°) i ca 30 minuter.
  4. Potatismos: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och stöt potatisen. Tillsätt smör, mjölk (gärna varm), salt och peppar. Kör till mos med en elvisp. Smaka av med salt och peppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips