Fiskgratäng med räkor - Recept från matkasse.se

50
4
Svårighetsgrad: Enkel
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor – en underbart god rätt som man gör allt för sällan. Med en sprits så skapar man ett litet konstverk och genast blir det en festrätt.
Milda, goda och fräscha smaker.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Skaldjur
Gratänger

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
snabba-sommarkassen

Snabba Sommarkassen

- Snabba och enkla middagar med hög kvalité!
Rabattkod: matkasse.se

Du behöver:

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • 500 g räkor, oskalade
  • 800 g potatis, mjölig sort
  • 1 dl mjölk, het
  • 2 msk smör
  • salt, vitpeppar
  • 1 äggula
  • cirka 1 dl fiskspad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk skaldjursfond, koncentrerad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 3 msk dill, hackad
  • salt, vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Täck över fisken med bakplåtspapper.
  2. Tillaga fisken mitt i ugnen, cirka 15 minuter. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull. Tillsätt matlagningsgrädde, skaldjursfond och vetemjöl.
  3. Vispa och låt koka upp. Låt såsen sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala räkorna och fördela över fisken. Spara några räkor till dekoration. Häll såsen över fisken.
  5. Skala, skär potatisen i bitar och koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen.
  6. Blanda med het mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner en äggula.
  7. Spritsa eller klicka moset med en sked runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, 10-15 minuter. Dekorera med resten av räkorna, citronklyftor och dill.
middagstips - matkasse.se
middagstips