Fröknäcke - Recept från matkasse.se

30
10
Svårighetsgrad: Enkel
Fröknäcke

Enkelt att baka. Billigt. Försvinnande gott. Fröknäcke passar både till vardags och fest. Det finns hur många positiva saker som helst att säga om detta enkla knäckebröd. Även för den som aldrig bakat förut, går det nog inte att misslyckas.
Fröknäcke går att variera i massor och med en god skagenröra blir det fina små snittar. Med en god marmelad passar det perfekt som en enkel fika. Bara att prova sig fram. Vad väljer du?

Kategorier:

Förrätter
Bröd
Smårätter/tapas
Buffé
Vegetariskt

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl linfrö
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm.
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
  4. Bred ut smeten tunt på plåten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper och lägga över smeten och trycka och jämna ut förhand för att få det jämt över plåten. Gör rutmarkering med t.ex en pizza-skärare så blir det sedan enklare att bryta men det är inte helt nödvändigt.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 1 - 1 1/4 timme.
middagstips - matkasse.se
middagstips