Grillad sockerkaka med färskostkräm - Recept från matkasse.se

45
6
Svårighetsgrad: Enkel
Grillad sockerkaka med färskostkräm

Grillad sockerkaka med färskostkräm – en efterrätt där grillen får sätta pricken över i efter en god grillmiddag. Lättare och godare än så blir det inte och som bonus sprider sig underbara dofter av den grillade sockerkakan. Ett riktigt ”måste-göra-recept”!

Kategorier:

Bakverk

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 1 kaka (använd sedan 1 skiva per portion vid grillning)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Vanilj- och färskostkräm
  • 1 ,5 dl vispgrädde
  • 150 g Philadelphiaost
  • 2 msk socker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Till garnering
  • färska hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken, låt koka upp.
  4. Rör snabbt ner den varma smörmjölken i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner blandningen i smeten tillsammans med rivet skal av en citron. Rör snabbt ihop.
  6. Smörj och bröa en avlång form och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter.
  7. Vanilj- och färskostkräm: Vispa grädden lätt och vänd ner ost, socker och vaniljpulver. Vispa ihop till krämig konsistens.
  8. Grilla sockerkaksskivorna en stund på varje sida, lägg upp på fat och lägg en klick av färskostkrämen på toppen. Garnera med hallon.
middagstips - matkasse.se
middagstips