Halloumistroganoff - Recept från matkasse.se
30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Halloumistroganoff
Halloumistroganoff – den vegetariska varianten av den underbart goda biff stroganoff eller för all del vardagsräddaren; korv stroganoff.
En rätt som man lätt svänger ihop och lika god till vardags som till helgen.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 2 st bananschalottenlökar
- ½ förp sesamfrö
- 2 st morötter
- ½ påse babyspenat
- 1 förp halloumi
- 1 3/4 dl basmatiris
- olivolja
- äppelcidervinäger
- 2 msk tomatpuré
- flingsalt
- 2 dl mjölk eller 1 dl mjölk + 1 dl grädde
- ½ st grönsaksbuljongtärning
- ½ msk dijonsenap
- salt
Gör så här:
- Koka basmatiris enligt anvisning på
förpackningen.
- Grovhacka bananschalottenlök. Skär morötter
och halloumi i jämnstora stavar.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta
sesamfrön 1-2 min, tills de fått fin färg. Häll
över på en tallrik.
- Hetta upp lite olivolja i den använda
stekpannan och stek halloumi 3-4 min, tills
den fått fin färg. Lägg upp på ett fat och ställ åt
sidan. Stek sedan lök och morötter 2-3 min.
- Tillsätt tomatpuré, mjölk, smulad
grönsaksbuljong och dijonsenap. Sjud 8-10
min, eller tills morötterna är mjuka.
- Rör ner den stekta halloumin i strogano en
och smaka av med lite salt och dijonsenap.
- Lägg sköljd babyspenat i en salladsskål och
toppa med lite olivolja, äppelcidervinäger,
flingsalt och rostade sesamfrön.
- Servera halloumistroganoff med basmatiris och sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips