Hasselbackspotatis som tapas - Recept från matkasse.se

40
6-12
Svårighetsgrad: Enkel
Hasselbackspotatis som tapas
Hasselbackspotatis som tapas recept

Hasselbackspotatis som tapas – små läckra munsbitar med allra bästa toppingen. Passar perfekt som en liten snack till en fördrink eller som en av flera goda rätter på en buffé. Man kan ju aldrig få nog av potatis:)

Kategorier:

Tilltugg/snacks/snittar
Buffé
Saknas en ingrediens? Köp den på matsmart

Alltid 20-90% rabat

Alla produkter du kan köpa i butiken, kan du hitta här

9.4

Du behöver:

  • 12 små potatisar t ex. delikatesspotatis
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g smör
  • 80 g löj- eller stenbitsrom
  • 1/2 dl gräddfil eller creme fraiché
  • 2 msk finskuren gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisarna. Skiva dem fint men inte hela vägen igenom.
  3. Ställ potatisarna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och hyvla över smöret.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något.
  5. Vid servering: Toppa potatisarna med rom, gräddfil, gräslök och dill.
middagstips - matkasse.se
middagstips

Spara upp till 989 kr på dina 4 första matkassar!

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.9
26th september 2022
Erbjudandet upphör den

Spara upp till 989 kr på dina 4 första matkassar!

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.9
26th september 2022
Erbjudandet upphör den:
Spara upp till 989 kr!
Hasselbackspotatis som tapas
26th september 2022
Erbjudandet upphör den
Hasselbackspotatis som tapas
Spara upp till 989 kr!
26th september 2022
Erbjudandet upphör den