Hasselbackspotatis som tapas - Recept från matkasse.se

40
6-12
Svårighetsgrad: Enkel
Hasselbackspotatis som tapas

Hasselbackspotatis som tapas – små läckra munsbitar med allra bästa toppingen. Passar perfekt som en liten snack till en fördrink eller som en av flera goda rätter på en buffé. Man kan ju aldrig få nog av potatis:)

Kategorier:

Tilltugg/snacks/snittar
Buffé

"Månadens kasse" från  logga för HelloFresh

Ta del av unika erbjudanden!
familjekasse-2

Familjekasse

- välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 12 små potatisar t ex. delikatesspotatis
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g smör
  • 80 g löj- eller stenbitsrom
  • 1/2 dl gräddfil eller creme fraiché
  • 2 msk finskuren gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisarna. Skiva dem fint men inte hela vägen igenom.
  3. Ställ potatisarna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och hyvla över smöret.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något.
  5. Vid servering: Toppa potatisarna med rom, gräddfil, gräslök och dill.
middagstips - matkasse.se
middagstips