Italienska kalvköttbullar i tomatsås med parmesan - Recept från matkasse.se

40 min
4
Italienska kalvköttbullar i tomatsås med parmesan

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1/2 citron
  • 1 st gurka
  • 500 g kalvfärs
  • 1 ask körsbärstomater
  • 360 g pasta
  • 1 burk pizzasås
  • 1 påse riven parmesan
  • 2/3 dels förp rucola
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad Salvia

Gör så här:

  1. Kalvköttbullar: blanda 1/2 dl ströbröd, 1/2 påse riven parmesan, 1 dl vatten, 1 vitlöksklyfta (pressad), rivet skal av 1/2 citron, 1 tsk torkad salvia, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar och ca 500 g kalvfärs i en bunke. Forma till 12 köttbullar.
  2. Häll 1 burk pizzasås och 2 dl vatten i en rymlig stekpanna. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och låt koka upp.
  3. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10-12 min, eller tills de är klara. Vänd köttbullarna efter halva tiden.
  4. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva 1 gurka. Blanda med 2/3 förp rucola och 1 ask körsbärstomater i en salladsskål. Pressa över saft från den använda citronen.
  6. Toppa italienska kalvköttbullar i tomatsås med 1/2 påse riven parmesan. Servera med nykokt pasta och grönsallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips