Italienska kalvköttbullar i tomatsås med parmesan - Recept från matkasse.se

40 min
4
Italienska kalvköttbullar i tomatsås med parmesan

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1/2 citron
  • 1 st gurka
  • 500 g kalvfärs
  • 1 ask körsbärstomater
  • 360 g pasta
  • 1 burk pizzasås
  • 1 påse riven parmesan
  • 2/3 dels förp rucola
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad Salvia

Gör så här:

  1. Kalvköttbullar: blanda 1/2 dl ströbröd, 1/2 påse riven parmesan, 1 dl vatten, 1 vitlöksklyfta (pressad), rivet skal av 1/2 citron, 1 tsk torkad salvia, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar och ca 500 g kalvfärs i en bunke. Forma till 12 köttbullar.
  2. Häll 1 burk pizzasås och 2 dl vatten i en rymlig stekpanna. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och låt koka upp.
  3. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10-12 min, eller tills de är klara. Vänd köttbullarna efter halva tiden.
  4. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva 1 gurka. Blanda med 2/3 förp rucola och 1 ask körsbärstomater i en salladsskål. Pressa över saft från den använda citronen.
  6. Toppa italienska kalvköttbullar i tomatsås med 1/2 påse riven parmesan. Servera med nykokt pasta och grönsallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips