Italienska kalvköttbullar i tomatsås med parmesan - Recept från matkasse.se
40 min
4
Foto: Gisela Lindh
Italienska kalvköttbullar i tomatsås med parmesan
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1/2 citron
- 1 st gurka
- 500 g kalvfärs
- 1 ask körsbärstomater
- 360 g pasta
- 1 burk pizzasås
- 1 påse riven parmesan
- 2/3 dels förp rucola
- 2 st vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl ströbröd
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk torkad Salvia
Gör så här:
- Kalvköttbullar: blanda 1/2 dl ströbröd, 1/2 påse riven parmesan, 1 dl vatten, 1 vitlöksklyfta (pressad), rivet skal av 1/2 citron, 1 tsk torkad salvia, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar och ca 500 g kalvfärs i en bunke. Forma till 12 köttbullar.
- Häll 1 burk pizzasås och 2 dl vatten i en rymlig stekpanna. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och låt koka upp.
- Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10-12 min, eller tills de är klara. Vänd köttbullarna efter halva tiden.
- Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva 1 gurka. Blanda med 2/3 förp rucola och 1 ask körsbärstomater i en salladsskål. Pressa över saft från den använda citronen.
- Toppa italienska kalvköttbullar i tomatsås med 1/2 påse riven parmesan. Servera med nykokt pasta och grönsallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips