Jerkkyckling med rostad sötpotatissallad - Recept från matkasse.se

45
2
Svårighetsgrad: Enkel
Jerkkyckling med rostad sötpotatissallad

Jerkkyckling med rostad sötpotatissallad – härligt glad mat med en spännande och god kryddblandning! Kryddorna ger smak av Västindien och kryddorna hänger smakmässigt väl samman med sötpotatisen.
Allt bekvämt tillagat på samma plåt. Plåtmat när den är som allra bäst.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
stora

Originalkassen

- En komplett matkasse för hela veckan!

Du behöver:

  • 500 g kycklingklubba
  • 1 st sötpotatis
  • 1/2 förp mandelspån
  • 1 st röd paprika
  • 1½ dl grekisk yoghurt
  • 1 förp salladslök
  • ½ förp ciabatta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 3/4 tsk torkad timjan
  • olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm socker
  • 1 st bakplåtspapper
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk salt
  • olivolja
  • 2 krm malen kanel
  • svartpeppar
  • 1 krm chili flakes
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig ugnsvärme.
  2. Jerkkrydda: Blanda alla kryddor i en liten skål. Dela kycklingklubbor i leden mellan låret och benet. Lägg kycklingen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och jerkkrydda.
  3. Skrubba sötpotatisen. Skär i klyftor och lägg på plåten med kyckling. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 15 min. Skär paprika i grova bitar och tärna ciabatta. Lägg på plåten med sötpotatis och kyckling tillsammans med vitlök. Rosta allt ytterligare 12-15 min. Strimla salladslök låt gå med i ugnen de sista 3 minuterna.
  4. Mandeldressing: Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över hälften (spara resten till servering) i en mortel tillsammans med pressad vitlök och salt. Mortla ihop till en massa. Blanda ner crème fraiche, grekisk yoghurt och nymald svartpeppar. Har ni ingen mortel går det bra att blanda ihop allt i en skål, men smula då sönder den rostade mandeln innan.
  5. Toppa den rostade sötpotatissalladen med resten av den rostade mandeln. Servera med jerkkyckling och mandeldressing.
middagstips - matkasse.se
middagstips