Jordgubbscheesecake med choklad - Recept från matkasse.se

60
10
Svårighetsgrad: Medel
Jordgubbscheesecake med choklad

Kategorier:

Efterrätter
Bakverk
Glass

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • Botten;
  • 13 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning;
  • 300 g Philadelphiaost
  • 3 äggulor + 3 äggvitor
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 3 ⁄4 dl jordgubbspuré, mixade jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • Chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladganach;
  • 50 g mörk bakchoklad 70%
  • 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Mixa kexen. Smält smöret och mixa ner i smulorna.
  2. Täck botten av en springform, cirka 20 centimeter i diameter och 7–8 centimeter hög kant, med drygt hälften av smulorna. Platta till smulorna med baksidan av en sked.
  3. Sätt in formen i frysen under tiden som du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Vispa Philadelphiaost, äggulor, strösocker och vaniljsocker tills det blir en fluffig smet och sockret har löst sig. Tillsätt rivet citronskal och jordgubbspuré (spara 2 msk av purén).
  5. Vispa grädden i en skål och äggvitan i en separat skål. Vänd ner grädden och äggvitan.
  6. Häll i hälften av fyllningen i formen. Strö över resten av smulorna, droppa i lite av jordgubbs­-purén på kanterna av formen och häll försiktigt i resten av fyllningen. Sätt in tårtan i frysen i minst 6 timmar.
  7. Hacka chokladen och smält i mikron. Rör om emellanåt. Doppa jordgubbarna i chokladen och lägg på bakplåtspappret.
  8. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Låt chokladganachen svalna. Bred ganachen över tårtan och garnera med jordgubbarna.
Receptet kommer från Mitt Kök men är något modifierat.
middagstips - matkasse.se
middagstips