Kalkonrullar fyllda med nötter och apelsinsås - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Medium
Kalkonrullar fyllda med nötter och apelsinsås
Kalkonrullar fyllda med nötter och apelsinsås recept

Kategorier:

Huvudrätter
Fågel

"Månadens kasse" från  logga för Hello Fresh

Spara upp till 925 kr!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 400 g kalkonbröst (skivad i tunna biffar)
  • 100g valfria nötter
  • 1 ägg
  • 50 g brödsmulor
  • 1 knippe finhackad persilja
  • 1 1/2 schalottenlök finhackad
  • 500 ml apelsinjuice
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk såsförtjockningsmedel
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här:

  1. Hacka nötterna, blanda med ströbröd, schalottenlök, persilja och ägget. Krydda med salt och peppar.
  2. Bred ut nötblandningen på kalkon biffarna och rull ihop. Säkra rullen med träpinnar eller kulinarisk tråd.
  3. På medelvärme stek rullarna på alla sidor tills de är ljust gyllene men fortfarande råa i mitten.
  4. Sätt in rullarna i ugnen i 15 minuter eller tills de är helt genomstekta
  5. Värm apelsinjuicen i en panna med salt och peppar. Tillsätt såsförtjockaren och rör tills såsen är lagom tjock. Tillsätt smöret och ta av värmen.
  6. Skär rullarna i mindre skivor och servera med den varma såsen.
middagstips - matkasse.se
middagstips