Kalkonschnitzel med rosmarinrostade morötter - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Kalkonschnitzel med rosmarinrostade morötter

Underbart gott och enklare än vad man kan tro att steka en perfekt panerad schnitzel med saftigt och gott resultat. Denna typiska maträtt som ofta serveras i mellaneuropa, där tillbehören vanligen är rostad eller friterad potatis med ärtor, lite citron och kapris med en sardell på toppen.
Den går lika bra att variera med både fläskkött, kalv eller kalkon som här.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 500g morötter
  • 600g kalkonschnitzel (4 st)
  • 1 msk flytande honung
  • 900g småpotatis
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • olivolja
  • bladpersilja
  • svartpeppar
  • dijonsenap
  • ströbröd

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Koka 900 g småpotatis i lättsaltat vatten.
  3. Rosmarinrostade morötter: Klyfta 500 g morötter på längden och lägg i en smord ugnsform. Blanda med 1 msk torkad rosmarin, 1 msk olivolja, 1 msk flytande honung och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 15-20 min, eller tills morötterna blivit mjuka.
  4. Krydda ca 600 g kalkonschnitzel med 1 tsk salt och nymald svartpeppar. Vänd i ströbröd. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och stek schnitzlarna 3-4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Grovhacka 1 knippe bladpersilja och blanda med de rostade morötterna.
  6. Servera stekt kalkonschnitzel med nykokt potatis, rosmarinrostade morötter, lite dijonsenap och 2 dl matyoghurt.
Tips! Gott att dubbelpanera schnitzlarna; vänd först i mjöl, sedan i ägg och därefter i ströbröd där man tillsatt lite salt och peppar. Stek varsamt efter det man fått en gyllenbrun yta.
middagstips - matkasse.se
middagstips