Kanelbullar - gott recept - Recept från matkasse.se

90
35
Svårighetsgrad: Medel
Kanelbullar – gott recept
Kanelbullar - gott recept recept

Kanelbullar med mjölk – finns det något godare…Baka goda kanelbullar själv och variera fyllningen efter egen smak, men snåla inte på fyllningen. Med smör blir det allra godast och jag brukar att variera mellan kanel och stött kardemumma.
Som tips är att låta degen arbeta länge, ca 10 minuter i köksmaskin och ta i mjölet bara lite i taget. Då minskar risken för att kanelbullarna blir torra och hårda. har man ingen köksmaskin går det bra att använda elvispens degkrokar.
För ytterligare variation växlar jag formen på bullarna från vanliga rullade bullar till snurror som är väldigt fina i formen.

Kategorier:

Tilltugg/snacks/snittar
Bröd
Bakverk
Picknick
Giselas recept
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.8

Du behöver:

  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning;
  • ca 100 g smör (rumstempererat)
  • socker
  • vaniljsocker
  • kanel eller stött kardemumma

Gör så här:

  1. Värm mjölken till 37° och klicka ner det rumsvarma fettet i den.
  2. Smula ner jästen i degbunken och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt, sockerkardemumma och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt och tillsätt resten av vetemjölet etappvis. Spara lite till utbakningen. Degens ska bli smidig, blank och ganska lös.
  3. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa ca 30 min.
  4. Arbeta ner degen i bunken, ta upp den på mjölat bakbord och knåda den tills den släpper från bordet.
  5. Baka ut degen och lägg i formar och ställ på en plåt.
  6. Jäs under bakduk i ca 30 min.
  7. Pensla med ägg och strö på hackad mandel eller pärlsocker.
  8. Grädda bullar i mitten av ugnen på 225° - 250°, ca 5-10 min eller tills det är fint gyllenbruna.
  9. Gör så här för vanliga rullade bullar: Dela degen i tre delar. Kavla varje del från mitten till en rektangulär kaka. Bred ut fyllningen, gärna smör, socker och kanel redan ihopblandat. Rulla ihop till en längd. Skär deglängden i 2-3 cm tjocka bitar. Ställ bitarna i bullformar. På videon visar jag hur man gör snurror.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kanelbullar – gott recept
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder