Kerala med kyckling - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kerala med kyckling
Kerala med kyckling recept

Kerala – en smakrik gryta med indiska rötter och som är namngiven efter området i södra Indien. I denna grytan ingår kycklinglårfilé, som passar bra med ett saftigare kött än just själva bröstfilén som gärna blir lite torrt.

Med själva kryddbasen och såsen till grytan kan man välja vad man har i grytan och den kan enkelt förvandlas till både en vegetarisk variant eller en fiskgryta, helst då med en fast fisksort.

Kerala som är en gryta som sprider matglädje!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
HelloFresh
Receptet kommer från HelloFresh.
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • 3 1/2 dl basmatisris
  • ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 6 vitlökssklyftor
  • 1 grön chili
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1/2 gurka
  • 1/2 förp babyspenat
  • 1 bit ingefära
  • 1 bananschalottenlök
  • 1/4 påse skivad mandel (går bra med hackad också)
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 krm cayennpeppar
  • 1 kycklingbuljong
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • olja

Gör så här:

  1. Koka 3 1/2 dl basmatiris.
  2. Rosta 1/4 påse skivad mandel i en torr stekpanna.
  3. Finhacka 1 gul lök, 4 vitlöksklyftor, 1 grön chili, och en bit ingefära (1 msk). Skär ca 600 g kycklinglårfilé i mindre bitar (ca 3 x 3 cm). Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg.
  4. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Krydda med 3 tsk curry, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk salt och 3 krm cayennpeppar.
  5. Tillsätt 1 förp kokosmjölk (250 ml). 11 1/2 dl vatten och 1 tärningkycklingbuljon. Låt sjuda 5-6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°).
  6. Skala 1/2 gurka. Skär gurka, 1 grön paprika och 1 bananschalottenlök i grova bitar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs lök och 2 vitlöksklyftor (pressade) tills vitlöken har fått en lätt gyllenbrun färg. Tillsätt gurka och paprika och stek hastigt tillsammans med löken. Smaka av med 1 krm salt och 1 tsk vitvinsvinäger.
  7. Blanda ner 1/2 förp babyspenat (sjöljd) i kycklinggrytan. Servera med ljummen gurka och basmatiris. Toppa med rostad mandel.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kerala med kyckling
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder