Kirskålspaj - Recept från matkasse.se

60
6
Svårighetsgrad: Enkel
Kirskålspaj

Kirskålspaj! Vilket förträffligt sätt att förvandla dåligt samvete med att undvika att rensa ogräs genom att se kirskåls-rabatten som ett grönt skafferi istället. Kirskålen är oerhört smakrik, godare än spenat faktiskt och den går att använda på samma sätt som spenat. I paj, soppa och sallad som bara några exempel.
Ät upp din kirskål istället för att rensa bort den.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Paj

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

    Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 500 g kirskål
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Äggstanning:
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • timjan
  • peppar
  • 100 g fetaost

Gör så här:

  1. Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Låt den vila i kyl i 30 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga bottnen och förgrädda i 10 minuter.
  2. Fyllning: Rensa kirskålen så stjälkarna kommer bort. Förväll i kokande vatten och låt den rinna av väl. Skala och hacka löken. Fräs den i olja tillsammans med pressad vitlök. Lägg i kirskålen. Lägg blandningen i pajskalet.
  3. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, timjan och peppar och häll i formen. Smula fetaosten över och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med tomater.
middagstips - matkasse.se
middagstips