Kolja med ruccolatäcke och rostade tomater - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Kolja med ruccolatäcke och rostade tomater

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Gratänger
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

julkassen-3

Julkassen

Du behöver:

  • 4 port valfritt ris
  • ca 600 g koljafilé
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 fp ruccola (100 g)
  • 1 dl + 2 msk olivolja
  • 1 fp naturella solroskärnor (100 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk + ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 fp körsbärstomater (250 g)
  • 250 g morötter (3–4 st)
  • 1 fp salladsmix (70 g)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka valfritt ris till 4 personer.
  3. Kolja (ugnsform 20 x 30 cm): Ta fram ca 600 g koljafilé och lägg i formen. Krydda med ¾ tsk salt och 2 krm vitpeppar.
  4. Rucolatäcke (mixerbunke & stavmixer): Mixa 1 fp rucola (100 g), 1 dl olivolja, ½ fp naturella solroskärnor (50 g), 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar till en slät röra. Fördela krämen över koljan. Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g) lägg ovanpå fisken. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.
  5. Sallad (skål): Skala och skär 250 g morötter (3–4 st) i remsor med hjälp av en skalare. Blanda morötterna med 1 fp salladsmix (70 g) och ½ fp solroskärnor (50 g). Ringla över 2 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och 2 krm salt.
  6. Servera fisken tillsammans med riset och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips