Kolja med ruccolatäcke och rostade tomater - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Kolja med ruccolatäcke och rostade tomater

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Gratänger
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 4 port valfritt ris
  • ca 600 g koljafilé
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 fp ruccola (100 g)
  • 1 dl + 2 msk olivolja
  • 1 fp naturella solroskärnor (100 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk + ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 fp körsbärstomater (250 g)
  • 250 g morötter (3–4 st)
  • 1 fp salladsmix (70 g)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka valfritt ris till 4 personer.
  3. Kolja (ugnsform 20 x 30 cm): Ta fram ca 600 g koljafilé och lägg i formen. Krydda med ¾ tsk salt och 2 krm vitpeppar.
  4. Rucolatäcke (mixerbunke & stavmixer): Mixa 1 fp rucola (100 g), 1 dl olivolja, ½ fp naturella solroskärnor (50 g), 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar till en slät röra. Fördela krämen över koljan. Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g) lägg ovanpå fisken. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.
  5. Sallad (skål): Skala och skär 250 g morötter (3–4 st) i remsor med hjälp av en skalare. Blanda morötterna med 1 fp salladsmix (70 g) och ½ fp solroskärnor (50 g). Ringla över 2 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och 2 krm salt.
  6. Servera fisken tillsammans med riset och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips