Koka upp 5 dl vatten, tillsätt 1 fp carnaroliris (250 g)
och koka under lock i 20 min.
Chilipicklad gurka (skål): Blanda 1 dl varmt vatten,
2 msk socker, 2 msk vitvinsvinäger och 1 ½ tsk
sambal oelek i skålen. Skär ½ gurka i tunna skivor
med hjälp av en osthyvel, blanda ned gurkan i skålen,
plasta och ställ i kyl fram till servering.
Varma grönsaker (stekpanna + skål): Halvera 1 fp
skogschampinjoner (250 g). Stek svampen i 7 min
(utan matfett). Strimla ½ salladskål (300 g), tillsätt
kålen i pannan tillsammans med 2 msk neutral olja,
2 krm salt och 2 pressade vitlöksklyftor. Stek i
ytterligare 5 min. Lägg över i skålen.
Marinerad tofu (stekpanna + skål): Skär 1 fp marinerad
tofu (270 g) i 1 cm stora tärningar. Hetta upp pannan
tillsammans med 1 msk neutral olja och 1 msk japansk
soja, stek tofun med 1 burk sesamfrön (48 g)
i 5 min runt om. Häll över i skålen. Torka ur panna med
hushållspapper.
Kalla grönsaker (fat): Skala och grovriv 250 g morötter
(2–3 st). Skiva 1 fp rädisor (125 g). Lägg grönsakerna
på fatet.
Stekt ägg (stekpanna): Hetta upp 2 msk neutral olja
i pannan och stek 4 ägg i på medelvärme i 3 min (äggen
ska ha en lös gula). Krydda med ½ tsk salt.
Lägg upp riset i portionsskålar med tillbehören i ”högar” i
skålen och toppa med äggen. Servera ½ flaska japansk
soja (75 ml) bredvid för den som vill ha.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension