Koreansk fläskkotlett med kålrabbikimchi - Recept från matkasse.se

35
2
Svårighetsgrad: Enkel
Koreansk fläskkotlett med kålrabbikimchi

Koreansk fläskkotlett med kålrabbikimchi och ett löskokt ägg – en härlig och smakrik asiatisk rätt i perfekt balans med goda smaker.
Köttet blir väldigt gott stekt när marinanden kokat in och blivit karamelliserad. Att rätten är snabblagad är ett stort plus.

Recept och goda ingredienser kommer från Linas matkasse och den flexitariska, välja själv, kassen.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 1½ dl jasminris ingefära
  • 1 bit ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ tsk socker
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk ättika (12%)
  • 1 st kålrabbi
  • Koreansk fläskkotlett
  • 1/2 msk socker
  • 1½ msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g fläskkotlett
  • olja
  • Sesamstekt spenat
  • ½ förp sesamfrön
  • 1 förp babyspenat
  • olja
  • 1 st ägg

Gör så här:

  1. Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner ägget och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten (eller använd en äggkokare som ger perfekt kokta ägg).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Kålrabbikimchi: Skala och finhacka ingefära (ca 2 msk). Lägg hackad ingefära i en liten bunke. Blanda med pressad vitlök, japansk soja, tomatpuré, socker, sambal oelek och ättika (12%). Lägg upp hälften av dressingen i en skål och spara till servering. Skala och tärna kålrabbi (1x1 cm) och blanda ner i resten av dressingen.
  4. Koreansk fläskkotlett: Blanda socker, japansk soja och pressad vitlök i en bunke. Strimla fläskkotlett och blanda ner i sojamarinaden.
  5. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg upp i en skål.
  6. Fräs det marinerade köttet (inkl. marinad) i lite olja i en stekpanna 4-5 min, tills köttet är helt genomstekt och marinaden kokat in och blivit karamelliserad.
  7. Sesamstekt spenat: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek babyspenaten snabbt. Krydda med hälften av de rostade sesamfröna.
  8. Skala och halvera det kokta ägget. Servera koreansk fläskkotlett med ris, kålrabbikimchi, sesamstekt spenat, kimchidressing och ett halvt löskokt ägg. Toppa med resten av de rostade sesamfröna.
middagstips - matkasse.se
middagstips