Korv med bröd - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Korv med bröd

Korv med bröd! Det kan man äta när som helst, lunch, middag, mellanmål, pick-nick, nattamat. Ja, det passar när som och är lika gott med ”plain and simple” eller som denna mer pimpade versionen där Italien och Tyskland möts smakmässigt. Det är bara fantasin som sätter gränser med hur man kan servera en korv med bröd.
Underbart gott i alla former är det i alla fall!

Råvaror med recept från Linas Inspirationskasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Korv
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
snabba-kassen

Snabba kassen

Smarta genvägar och goda middagar!
Rabattkod: matkasse.se

Du behöver:

  • 4 st korvbröd
  • 1 förp bladpersilja
  • 1 förp rödbetor
  • 2 tsk flytande honung
  • salt
  • 400 g vitkål
  • 1 st gul lök
  • 3 tsk hel kummin
  • olivolja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 1/2 tsk socker
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 400 g salsiccia

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Klyfta kokta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med 2 tsk honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min.
  3. Sauterad vitkål: Finstrimla vitkål och gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt 5-6 min, tills det fått lite färg. Tillsätt vatten, hel kummin, vitvinsvinäger, dijonsenap, socker, torkad timjan, 3 st pressad vitlök, lagerblad, salt och nymald svartpeppar. Koka 8-12 min tills vätskan kokat bort.
  4. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt, 1 pressad vitlök och salt i en liten skål.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsicciakorv 6-8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Värm korvbröd mitt i ugnen ca 1 min.
  7. Finhacka bladpersilja. Fyll bröden med salsicciakorv, sauterad vitkål och vitlöksyoghurt. Toppa med finhackad bladpersilja och servera med rostade rödbetor.
middagstips - matkasse.se
middagstips