Korv stroganoff med körsbärstomat - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Korv stroganoff med körsbärstomat

Korv Stroganoff – en klar favorit för såväl liten som stor med milda och goda smaker som man inte växer ifrån.
Falukorven är en utmärkande svensk produkt och namnet skvallrar om att ursprunget är just från Falun. Namnet är skyddat och innehållet kött måste vara minst 45%, men innehåller oftast mer kött än så. Falukorv går att laga och varieras i en mängd av rätter, men som Korv Stroganoff tillhör den en av de allra mest populära korvrätterna.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Korv
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 500 g falukorv
  • 1 st gurka
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 kruka oregano
  • 360 g pasta
  • 1 st rödlök
  • 1 st romansallad
  • olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad Oregano
  • vatten
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 st vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka 1/2 rödlök. Skiva ca 500 g falukorv och skär i strimlor.
  3. Hetta upp lite olja i en stekgryta. Bryn falukorven hastigt. Tillsätt lök och 2 vitlöksklyftor (pressade). Fräs någon minut.
  4. Pudra över 2 tsk vetemjöl och rör ner 2 msk tomatpuré, 1 burk konserverade körsbärstomater och 1 1/2 dl vatten.
  5. Tillsätt 1 msk torkad oregano, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt puttra på svag värme 4-5 min. Ta grytan från värmen och rör ner 1 dl matyoghurt.
  6. Hyvla långa remsor av 1 gurka med osthyvel. Strimla 1/2 rödlök. Plocka bladen från 1 romansallad. Lägg upp på ett fat.
  7. Strö blad från 1/2 kruka oregano över grytan och servera korv stroganoff med nykokt pasta och sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips