Krämig grönärtpasta med kaprisfräs - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Krämig grönärtpasta med kaprisfräs

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Vegetariskt
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 250 g sojabönor
  • Kaprisfräs:
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 tsk olivolja
  • Ärtkräm:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk olivolja
  • 1 1/2 dl pastavatten
  • 250 g små gröna ärter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola

Gör så här:

  1. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg ner sojabönorna i pastakastrullen när 3 minuter återstår av pastans koktid. Spara lite av pastavattnet till ärtkrämen. Koktiden kan behöva justeras eftersom bönorna är frysta.
  3. Kaprisfräs: Fräs kapris och pinjenötter i olivoljan i en kastrull. Lägg sedan upp fräset på en tallrik.
  4. Ärtkräm: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan i kastrullen. Tillsätt pastavatten, ärtor och grädde låt småputtra ca 5 minuter. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare.
  5. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Smaka av ärtkrämen med citronskal och -saft, salt och peppar.
  6. Servera pastan med ärtkräm, kaprisfräs och ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips