Krämig grönärtpasta med kaprisfräs - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Krämig grönärtpasta med kaprisfräs
Receptet kommer från
ICA.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 4 port pasta (gärna linguine)
- 250 g sojabönor
- Kaprisfräs:
- 2 msk kapris
- 1/2 dl pinjenötter
- 1/2 tsk olivolja
- Ärtkräm:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk olivolja
- 1 1/2 dl pastavatten
- 250 g små gröna ärter
- 2 dl vispgrädde
- 1 citron
- salt och peppar
- 65 g ruccola
Gör så här:
- Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg ner sojabönorna i pastakastrullen när 3 minuter återstår av pastans koktid. Spara lite av pastavattnet till ärtkrämen. Koktiden kan behöva justeras eftersom bönorna är frysta.
- Kaprisfräs: Fräs kapris och pinjenötter i olivoljan i en kastrull. Lägg sedan upp fräset på en tallrik.
- Ärtkräm: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan i kastrullen. Tillsätt pastavatten, ärtor och grädde låt småputtra ca 5 minuter. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare.
- Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Smaka av ärtkrämen med citronskal och -saft, salt och peppar.
- Servera pastan med ärtkräm, kaprisfräs och ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips