Krämig grönärtpasta med kaprisfräs - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Krämig grönärtpasta med kaprisfräs

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Vegetariskt
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 250 g sojabönor
  • Kaprisfräs:
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 tsk olivolja
  • Ärtkräm:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk olivolja
  • 1 1/2 dl pastavatten
  • 250 g små gröna ärter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola

Gör så här:

  1. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg ner sojabönorna i pastakastrullen när 3 minuter återstår av pastans koktid. Spara lite av pastavattnet till ärtkrämen. Koktiden kan behöva justeras eftersom bönorna är frysta.
  3. Kaprisfräs: Fräs kapris och pinjenötter i olivoljan i en kastrull. Lägg sedan upp fräset på en tallrik.
  4. Ärtkräm: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan i kastrullen. Tillsätt pastavatten, ärtor och grädde låt småputtra ca 5 minuter. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare.
  5. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Smaka av ärtkrämen med citronskal och -saft, salt och peppar.
  6. Servera pastan med ärtkräm, kaprisfräs och ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips