Kyckling med klyftpotatis och coleslaw - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kyckling med klyftpotatis och coleslaw

Kyckling med klyftpotatis med ett lättlagat recept med några smarta genvägar som innebär att det är en rätt att laga även i en stressig vardag.
Kålen är redan strimlad och det är bara att svänga ihop den goda dressingen och blanda i.
För att vara säker på att kycklingen blir väl tillagad, varken mer eller mindre, så är en stektermometer att rekommendera.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 900 g potatis
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 640 g majskycklingfiléer
  • 275 g råkostsallad
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 tsk senap
  • 1 msk chilisås

Gör så här:

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan på en ugnsplåt och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 25 minuter.
  4. Bryn kycklingen i resten av oljan, krydda med salt och peppar. Lägg filéerna på potatisplåten när ca 12 minuter av tillagningstiden för potatisen återstår. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 70˚C.
  5. Blanda råkostsalladen med gräddfil, krydda med senap, chilisås, salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med coleslaw och potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips