Kyckling på plåt - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kyckling på plåt

Kyckling på plåt – vilken härlig matlagning! Allt-i-ett matlagning är bland det bästa jag vet i en hektisk vardag. Här med kycklinglår, som blir saftiga och goda, lagade med morötter, tomat och vitlök tillsammans med basilika. Det hela toppas sedan med ett uppkok av balsamvinäger och mozzarella. Jag är lite försiktig med allt för mycket syra, så det kan vara bra att smaka sig fram och inte ta all balsamvinäger på en gång.

Receptet är hämtat från Linas Originalkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- Skräddarsy dina middagar - välj bland 30 recept!

Du behöver:

    Vitlöksrostad kyckling
  • 2 st tomat
  • 300 morötter
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt balsamicodressing
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 tsk chili flakes
  • Till servering
  • 1 förp mozzarella
  • 3 1/2 dl jasminris

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Vitlöksrostad kyckling: Kvarta tomat. Skrubba och skär morot i stavar. Blanda morötter, tomat, kycklinglårfilé, pressad vitlök, olivolja, torkad basilika och salt i en smord ugnsform. Tillaga högt upp i ugnen 15-20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  3. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Balsamicodressing:Häll balsamvinäger, honung och chili flakes i en liten kastrull. Låt sjuda 2-3 min. Dela mozzarella i mindre bitar. Häll balsamicoskyn och strö mozzarella över kycklingen.
  5. Servera balsamicokyckling med nykokt jasminris.
middagstips - matkasse.se
middagstips