Kycklingfilé med jordnötssås - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kycklingfilé med jordnötssås

Kycklingfilé med jordnötssås och rödkålssallad – en festlig rätt som lagas på 25 minuter, vilket är svårt att tro när man både ser och smakar på resultatet. Ett smart recept med goda fräscha smaker.

Recept med fina ingredienser kommer från Middagsfrid’s Snabba Sommarkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- Skräddarsy dina middagar - välj bland 30 recept!

Du behöver:

  • 1 lime
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk sambal oelek
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 4 port. valfritt ris
  • 1 apelsin
  • 1 röd paprika
  • ½ fp gemsallad (100 g)
  • 1 fp strimlad rödkål (400 g)
  • 1 fp böngroddar (180 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2/3 fp jordnötssmör (230 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • ½ kruka persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Kyckling (ugnsform 20 x 30 cm): Blanda skalet från 1 lime, 2 msk neutral olja, ½ tsk salt och 1 tsk sambal oelek i formen. Vänd ner ca 600 g kycklingfilé i marinaden. Stek kycklingen i mitten av ugnen i 20 min.
  3. Koka valfritt ris för 4 personer (gärna basmatiris).
  4. Sallad (skål): Skala 1 apelsin. Tärna apelsinen och 1 röd paprika. Strimla ½ fp gemsallad (100 g). Blanda med 1 fp strimlad rödkål (400 g), 1 fp böngroddar (180 g), 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och 2 krm salt i skålen.
  5. Jordnötssås (kastrull): Vispa ihop 2/3 fp jordnötssmör (230 g), saften från 1 lime, 3–4 dl vatten,1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk honung, 1 tsk sambal oelek och 2 krm salt i kastrullen. Koka upp och sjuda på låg värme i 3 min.
  6. Hacka ½ kruka persilja. Skiva upp kycklingen och servera med riset, jordnötssåsen och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips