Kycklingfritters med marockansk bulgursallad - Recept från matkasse.se

55
2
Svårighetsgrad: Medel
Kycklingfritters med marockansk bulgursallad

Kycklingfritters med markockansk bulgursallad och chiliyoghurt! Gott och enklare än vad man kan tro att fritera sin egen kyckling. Smeten var perfekt att fritera med en supergod smak med den härliga kryddblandningen. Som extra plus är också att kycklingen blir väldigt saftig när den tillagas med ett gott frityrtäcke.

Fina ingredienser och recept kommer från Linas matkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
klimatgoda-kassen

Klimatgoda kassen

- för ett riktigt gott mål!

Du behöver:

    Chiliyoghurt
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ krm salt
  • Dressing
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 krm salt
  • 2 tsk honung
  • Marockansk bulgursallad
  • 125 g bulgur
  • 1 st zucchini
  • 1 st rödlök
  • 1 förp persilja
  • 50 g aprikos
  • 1 klyfta vitlök
  • olja
  • 1 krm salt
  • ¾ tsk paprikapulver
  • 2 krm chili flakes
  • Kycklingfritters
  • 3 msk ströbröd
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk malen koriander
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk salt
  • vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 300 g kycklingfilé
  • olja

Gör så här:

  1. Förberedelser: Skär alla grönsaker till bulgursalladen enligt anvisning i receptet.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Chiliyoghurt: Blanda yoghurt, sambal oelek, tomatpuré, paprikapulver och salt i en liten skål.
  4. Dressing: Blanda alla ingredienser i en rymlig salladsskål.
  5. Bulgursallad: Stek den skivade zucchinin och pressad vitlök i en stekpanna med lite olja. Krydda med salt, paprikapulver och chili flakes. Låt steka 1-2 min, tills zucchinin fått fin yta. Blanda ner i skålen med dressing tillsammans med rödlök, persilja och aprikoser.
  6. Kycklingfritters: Blanda ihop ströbröd, spiskummin, malen koriander, malen kanel och salt på en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik och vispa upp ägget med lite vatten i en skål. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Vänd kycklingen i först mjöl, sedan ägg och sist i ströbrödsblandningen. Stek den panerade kycklingen i en stekpanna med rikligt med olja 4-6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Vänd ner bulgur i salladen och smaka av med salt. Servera med nystekt frasig kyckling och chiliyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips