Kycklinggryta med chili och ingefära - Recept från matkasse.se

40
6
Svårighetsgrad: Medel
Kycklinggryta med chili och ingefära

Kycklinggryta med chili och ingefära – en het variant med fräscha smaker. I kylskåpet finns alltid en chili, en bit ingefära och några lime. När fantasin är borta för vilken middag man ska laga så finns det så många goda recept med dessa tre magiska ingredienserna. Detta är en variant på kyckling som är en favorit hos oss.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Grytor

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- Skräddarsy dina middagar - välj bland 30 recept!

Du behöver:

  • 6 kycklingfileér
  • 1 msk smör
  • 1 msk majsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 250 g schalottenlök
  • 2 1/2 msk finhackad ingefära
  • 2 skalade finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad finhackad chilifrukt
  • Sås:
  • 1 kycklingbuljong
  • 1/2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl sweet & sour sauce
  • 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
  • rivet skal av 1 lime
  • 2 1/2 msk limesaft
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 - 1 1/2 dl färskriven parmesanost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfileérna i 1/2 msk smör och 1/2 msk olja i en stekpanna. Salta och peppra och lägg fileérna i en smord ugnssäker form.
  2. Skala och klyfta schalottenlöken och bryn dem i resten av smör och olja på medelstark värme i 3 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och chilifrukt, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfileérna
  3. Lös buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  4. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare i 5 minuter tills rätten fått fin färg.
  5. Servera med basmati - eller jasminris.
middagstips - matkasse.se
middagstips