Lövbiff teriyaki med pak choi och lime - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Nötkött
Grytor
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • Sås:
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl honung eller strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Grönsaker:
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
  • 250 g pak choi
  • Kött:
  • 500 g lövbiffar
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen 3-5 minuter under omrörning.
  3. Grönsaker: Blanda sambal oelek, pressad limesaft och olja i en skål (som grönsakerna får plats i). Smaka av med salt. Ansa selleri, strimla den och pak choi. Vänd ner grönsakerna.
  4. Kött: Strimla köttet.
  5. Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Strö sesamfrön på köttet.
  6. Servera köttet med ris och grönsaker.
middagstips - matkasse.se
middagstips