Lövbiff teriyaki med pak choi och lime - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Nötkött
Grytor
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • Sås:
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl honung eller strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Grönsaker:
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
  • 250 g pak choi
  • Kött:
  • 500 g lövbiffar
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen 3-5 minuter under omrörning.
  3. Grönsaker: Blanda sambal oelek, pressad limesaft och olja i en skål (som grönsakerna får plats i). Smaka av med salt. Ansa selleri, strimla den och pak choi. Vänd ner grönsakerna.
  4. Kött: Strimla köttet.
  5. Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Strö sesamfrön på köttet.
  6. Servera köttet med ris och grönsaker.
middagstips - matkasse.se
middagstips