Lammfrikadeller med tagliatelle - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Lammfrikadeller med tagliatelle

Frikadeller är köttbullar som är kokta och då allra helst i en god tomatsås som i detta receptet, tillsammans med vitlök, olivolja och en nypa socker. Lammfärsen är kryddad med både timjan och citron och tillsammans med den klassiska italienska pastan tagliatelle, blir det en underbar smakkombination som för tankarna till Medelhavet.

En god middag både till vardags och helg!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Lamm

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk strösocker
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Frikadeller
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 1 citron
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 1 ägg
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 4 port pasta, tagliatelle

Gör så här:

  1. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök på svag värme i olivoljan i en vid, rymlig kastrull ca 3 minuter.
  2. Tillsätt tomater och socker. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme ca 15 minuter. Låt körsbärstomaterna koka med de sista 5 minutrarna.
  3. Frikadeller: Blanda vatten med ströbröd och låt svälla någon minut. Finriv skalet av citronen och hacka timjanen.
  4. Blanda ströbrödsblandningen med citronskal, timjan, ägg och färs. Krydda med salt och peppar. Rulla till små bollar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Lägg frikadellerna i tomatsåsen och låt dem sjuda 3-4 minuter eller tills de är genomkokta. Skaka kastrullen då och då.
  7. Severa såsen med frikadeller på pastan.
middagstips - matkasse.se
middagstips