Larb - thailändsk färssallad - Recept från matkasse.se

25
2
Svårighetsgrad: Enkel
Larb - thailändsk färssallad

Larb – en thailändsk färssallad som är en av alla goda och snabblagade varianter på färs och wraps. Krispigt gott att äta i i ett salladsblad tillsammans med den fräscha färsen med lite hetta i.

De fina ingredienserna och receptet kommer från Linas matkasse flexitariska variant med “välja själv” menyer.

Kategorier:

Efterrätter
Huvudrätter
Smårätter/tapas
Färs
Vegetariskt
Mackor/wraps
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 1 ¾ dl jasminris
  • ½ st isbergssallad
  • Sojacrème fraiche
  • ¾ dl crème fraiche
  • 1 msk japansk soja
  • Larbfärs
  • ½ st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 250 g nötfärs
  • neutral olja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st lime
  • ¾ msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm chili flakes
  • salt

Gör så här:

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojacrème fraiche: Blanda crème fraiche med japansk soja i en liten skål.
  3. Larbfärs: Skiva rödlök och strimla röd paprika. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek nötfärs, paprika och pressad vitlök 4-5 min, tills nötfärsen är frasig och helt genomstekt. Dra stekpannan från värmen.
  4. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker, chili flakes och rödlök till stekpannan. Blanda ordentligt.
  5. Smaka eventuellt av med lite salt och mer chili flakes.
  6. Klyfta resten av den använda limen. Plocka bladen från isbergssalladen. Fyll salladsbladen med jasminris, larbfärs och sojacrème fraiche. Servera med limeklyfta!
middagstips - matkasse.se
middagstips