Laxfilé med citronskal och gurksallad - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Medium
Laxfilé med citronskal och gurksallad
Laxfilé med citronskal och gurksallad recept

Denna recept med lax, citrondillyoghurt och rostade potatis är full av smak! Den bästa delen? Den är redo och på middagsbordet på mindre än 30 minuter! En klar vardagsvinnare för hela familjen.

Kategorier:

Huvudrätter
Fisk
Lax

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 250g Laxfilé
  • 1 Citron
  • 400g Potatis
  • 10g Dill
  • 150g Yoghurt
  • 2 vitlösklyftor
  • 1/2 Gurka
  • 1 Schalottenlök
  • 2 msk Olja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 220°C.Halvera de sköljda, oskalade potatisen. Bred potatisen ut på hälften av en plåt med bakplåtspapper, ihop med 1 msk olja, salt och peppar. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Lägg vitlöken på bakplåten i yttligare 10 minuter.
  2. Skölj av citronen med varmt vatten. Skär citronklyftorna i ca 0,5 cm tjocka skivor. Marinera Laxfilén med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Lägg citronskivorna på fisken.
  3. Grädda laxfilén i ugnen i 12-15 minuter, tills insidaninte längre är genomskinlig. Ta ut vitlöksklyftan ur ugnen, skala och tryck ut den i en liten skål. Finhacka dillen och riv citronskalen. Tillsätt citronskal till vitlöken i skålen och blanda med hälften av den hackade dillen och yoghurten. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
  4. Skala schalottenlöken och skär i ringar.Skär av ändarna av gurkan, skala ochhalvera på längden. Tabort insidan av gurkan med hjälp av en tesked. Skär gurkan i ca 0,5 cm tjocka halvmånar.
  5. Blanda ner gurkan, schalottenlöken och dill i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips