Laxwallenbergare med stuvad potatis - Recept från matkasse.se
40
2
Svårighetsgrad: Medel
Laxwallenbergare med stuvad potatis recept
Laxwallenbergare med stuvad potatis – en fantastiskt god middag när den väl landade på tallriken. Laxfärsen var en liten utmaning att panera men man ska inte ge upp och det färdiga resultatet blev både bra och supergott. Härligt med husmanskost på annan bas.
Skala och skär potatisen i små klyftor. Koka
mjuk i lättsaltat vatten.
Vitvinssås: Fräs schalottenlök och vitlök i en
kastrull med smör. Pudra ner vetemjöl och
vispa ner vitt matlagningsvin och vatten, lite i
taget. Tillsätt kycklingbuljong och låt sjuda
10-12 min. Tillsätt crème fraiche och låt sjuda
ytterligare 3-4 min. Tillsätt dillen vid
servering.
Laxwallenbergare: Skär bort skinnet från
laxfilén och skär fisken i tärningar. Lägg i en
mixerbunke eller matberedare. Mixa sönder
laxen hastigt, det gör inget om det är lite
grova bitar kvar. Tvätta citronen i ljummet
vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda
försiktigt ner citronzest, äggula, crème
fraiche, salt och nymald svartpeppar. Lägg
ströbröd på en tallrik. Forma färsen (den blir
ganska lös) till 2 bitar och vänd i ströbröd.
Stek laxbitarna på medelvärme i en
stekpanna med smör och olja, 3-4 min per
sida.
Dilldressad gurka: Hyvla långa remsor av
gurkan med en potatisskalare. Tärna
kärnhuset. Lägg allt i en skål tillsammans dill.
Blanda med pressad saft från halva den
använda citronen, salt, socker och nymald
svartpeppar.
Vitvinsstuvad potatis: Blanda ihop kokt
potatis, vitvinssås och dill. Smaka av med salt och svartpeppar.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension