Linsragu med arrabiata och rödvin - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Linsragu med arrabiata och rödvin

Linsragu med arrabiata – en smakrik vegetarisk pastarätt med lite sting i! Detta är en rätt som enkelt lagas en vanlig vardag men som även passar fint som en helgrätt.
Matig, god och bra blandning av ingredienser som ger en mustig och god rätt.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

passione-italiana

Passione Italiana

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g selleristjälkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 1 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 2 dl belugalinser (okokta)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3/4 dl pesto arrabbiata
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna casarecce)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 65 g röd mangold

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken.
  2. Riv moroten grovt, vitlöken fint och skiva sellerin i 1/2 cm tjocka skivor. Fräs lök, vitlök, morot, selleri och tomatpuré i olja i en stor kastrull eller gryta som har lock ca 5 minuter på medelvärme.
  3. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  4. Tillsätt vin, krossade tomater, linser, smulad buljongtärning, vatten och arrabbiata i grytan. Låt koka ca 20 minuter på svag värme under lock. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Hacka persiljan.
  7. Servera linsragun med pastan och mangold och strö över persilja.
middagstips - matkasse.se
middagstips