Mac and Cheese - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Mac and Cheese

Mac n Cheese med färsk salsicciakorv och mozzarella.

Detta är en amerikansk paradrätt och det finns otroligt nog många varianter och sätt att tillägga just Mac n Cheese. För den som någon gång besökt en mataffär i USA kan nog instämma i att det dessutom finns många hyllmeter av olika snabbvarianter av Mac n Cheese.
Det här är ett riktigt god variant som fått ett italienskt inslag i form av en smakrik salsiccia – ett barnsligt gott recept.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Korv
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • ca 350 g salsicciakorv
  • 3 msk + 1 tsk smör
  • 1⁄2 purjolök
  • 1 zuccini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk oregano
  • 2 krm cayennepeppar
  • 350 g Lumanconipasta
  • 2 1⁄2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 fp riven mozzarella (150 g)
  • 1⁄2 romansallad
  • 1 röd paprika
  • 1⁄2 gurka
  • 150 g tomater (1–2 st)
  • 1 msk olivolja
  • 1⁄2 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
  3. Fyllning (traktörpanna + fat): Skär ca 350 g salsicciakorv i 1 cm breda tärningar. Hetta upp pannan med 1 msk smör och stek korven på medelhög värme i 3 min. Skölj och strimla 1⁄2 purjolök. Skär 1 zucchini i 2 cm stora tärningar. Tillsätt grönsakerna, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk oregano, 1 tsk salt och 2 krm cayennepeppar i pannan och stek i ytterligare 2 min. Lägg över på fatet.
  4. Koka 350 g lumaconipasta 4 min kortare än anvisningen på förpackningen.
  5. Bechamel (traktörpanna): Smält 2 msk smör i pannan och rör i 2 1⁄2 msk vetemjöl (samma som fyllningen stektes i). Vispa ner 5 dl mjölk, 1 dl vispgrädde och 2 dl vatten och låt sjuda i 2 min. Rör ner 1 tsk salt, fyllningen, den kokta pastan och 1 fp riven mozzarella (150 g) i pannan.
  6. Gratäng (ugnsform 20 x 30 cm): Smörj formen med 1 tsk smör. Lägg den krämiga pastan i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min.
  7. Sallad (skål): Strimla 1⁄2 roman- sallad. Tärna 1 röd paprika och 1⁄2 gurka. Skär 150 g tomater (1–2 st) i 1 cm breda klyftor. Blanda grönsakerna, 1 msk olivolja, 1⁄2 msk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.
  8. Servera salsicciagratängen med salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips