Mandelbullar med potatispuré - Recept från matkasse.se

40
2
Svårighetsgrad: Medel
Mandelbullar med potatispuré

Mandelbullar med potatispuré, timjanstekt äpple och pressgurka – som vegetarisk husmanskost-variant på köttbullar och ska man välja att göra ett vegetariskt alternativ till köttbullar, så är det definitivt detta receptet man ska använda. Väldigt goda och lätta att forma och steka i pannan. Härligt gott mos till och en fräsch äppelsallad med klassik pressgurka gör rätten komplett.

Fina ingredienser och recept kommer från Linas Matkasse (flexitarisk, välja själv meny)

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Husmanskost
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- med middagar du väljer själv!

Du behöver:

    Pressgurka
  • ½ st gurka
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • ½ krm salt
  • Potatispuré
  • 450 g mospotatis
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ msk smör
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • Mandelbullar
  • ½ st gul lök
  • 50 g mandelspån
  • 50 g riven parmesan
  • 1 st ägg
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl vatten
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 st bakplåtspapper
  • Timjanstekt äpple
  • ½ st gul lök
  • 1 förp timjan
  • 1 st rött äpple
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Pressgurka: Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel eller mandolin). Blanda socker, vatten, ättikssprit och salt i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Vänd ner gurkan. Skala mospotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Mandelbullar: Grovriv gul lök. Lägg mandelspån i en mixerbunke och mixa till ett grovt mjöl. Häll över i en större bunke. Blanda med lök, riven parmesan, ägg, ströbröd, vatten, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  4. Forma smeten till 14 bollar med fuktiga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen 8-10 min.
  5. Timjanstekt äpple: Finhacka gul lök och timjan. Tärna äpple fint. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek lök 1-2 min. Tillsätt äpple och timjan och stek ytterligare 2-3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Potatispuré: Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Mosa kokt potatis och vispa ner mjölkblandningen med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera mandelbullar med potatispuré, timjanstekt äpple och pressgurka.
middagstips - matkasse.se
middagstips